Skocz do zawartości
FubaF

TV-Out + gry => warto ???

Rekomendowane odpowiedzi

Czy po podłączeniu telewizora do komputera i załaczeniu jakies gry (np. jakies FPP) telewizor mi sie nie zjara ale bo nie zepsuje :?: .

Moja karta to GF 2 Tit 64 MB DDR Ultra , Typ kodera TV=Conexant Bt869 a telewizor to 21 calowy Philips , częststliwość odświeżania=50 Hz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie elagancko śmiga. Grałem sobie tak rok temu na Unreal Tournament i Fifa 2002 (chyba) ale ktoś mi powiedział ze zniszcze tak sobie kineskop wiec przestałem. Mając pada do gier na naprawde spoko rzecz, jak konsola PS :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się lepiej gra na monitorze- grałem w Wolfensteina na TV 100 Hz Philips 29' i ciężko się celowało , no i myszka radiowa nie była za szybka- kalwiatura spoko nadążała. Nie ma jak monitorek ;)

PS- jak masz 50 Hz TV to sobie lepiej odpuść- szkoda oczu. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fubaf nie ma telewizora 50 Hz. ma zwykły najzwyklejszy czyli około 30 Hz.

nie widział chłopak jeszcze 50 Hz telewizora bo by takich głupot nie pisał.

fubaf mieszka w bloku obok i byłwczoraj u mnie i pytał o to samo więc nie wiem po co założył ten temat. powiedziałem mu przecież że grałem u siebie i nic nie wybuchło :)

poza tym sygnał idący na telewizor jest taki sam dla filmów, pulpitu windows i gier, nie ma żadnej różnicy.

ja też podłączałem do zwykłego telewizora panasinic 25 cali (normalny, 30 Hz) bo 100 Hz sony stoi w drugim pokoju i byłby problem z graniem, ściana zasłana. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..

Typie czytac umiem ale ty chyba nie, skoro mowie abys nie wypowiadal sie pod moimi postami to sobie daruj. Skoro na telewizorze pisze ze jest 50 Hz to jest, a poza tym to Philips.

Poza tym nie ściemnaij ze grałeś u siebie na telewizorze bo starzy to ci nawet zabraniają do obudowy zagladac, wiec nie wal mi takich głupot ze grales na swoim telewizorze w gry. 5 dni temu byłem pozyczyc stacje dyskietek , twoj brejdak nie wiedzial co zrobic i poszedl sie starych zapytac czy moze obudowe otworzyc i mi pozyczyc. Wiec moze nie bądź taki madry.

Jesli nie przestaniesz podpisywac sie pod moimi postami to zastawiam ten nick a zaloguje sie ponownie z inna ksywka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaglądam często poza tym nie cały czas na chacie siedzą, pracują przecież. a nie ma problemu poza tym z zaglądaniem do kompa bo ja wszystko kupuję i wymieniam więc i tak muszę czasem zajrzeć.

50 Hz to masz napięcie w sieci, poczytaj dokładniej.

ale straszysz z tą nową ksywką, jezusicku !

a z tą stacją dyskietek to jest tak że jak starszy coś na komie pisze to używa stacji i dlatego głupio ją wyciągać.

a temat jest dla wszystkich więc nie zabronisz mi pisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitor ma wyraźniejszy obraz. telewizor 100 Hz to co innego, to nie zwykły 30 Hz, filmy się ogląda ładnie.

do gier nadal najlepszy jest monit. jak na panasonicu 15 cali chciałem przeczytać napisy w NFS'ie to były trudności. więc ja nie gram na telewizorze, tylko filmy oglądam na sony 29 cali 100 Hz bo mam tam kino domowe i głośniki porządne stoją.

ciekawa teza fubafa : trzeba otwierać komputer żeby oglądać filmy na TV. u mnie wyjście jest z tyłu grafy no ale fubaf może do dyku podłącze telewizor . :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawa teza fubafa : trzeba otwierać komputer żeby oglądać filmy na TV. u mnie wyjście jest z tyłu grafy no ale fubaf może do dyku podłącze telewizor . :)

Chodzilo mi o to ze nie mozliwe jest aby starzy pozwolili ci polaczyc telewizor do kompa i na nim tluc. I nie sciaemniaj ze masz komp podkrecony na 1000MHz bo za kazym razem kiedy wpadne do ciebie to widze przy starcie 800. Z grafika tez nie sciemniaj, jak ostatnio bylem i twoj brejdak gral w GTA no najpierw zaliczyl zwisa a potem jak gral ponownie to mu sie gra ciela. Moze i podkreciles ta karte ale aby po to aby zrobic testy w 3dmark a potem powrocic do narmalnuch ustawien.

Dobra , koniec tych kłótni. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakieś przewidzenia masz. na 880 chodzi bo mi wiatrak wyje na coolerze i go spowolniłen na razie i temperatura przeskakuje czasem 45 stopni a nie chcę żeby było więcej. grafa pomyka na 300/400, czasami pomyka 350/450 ale nie codziennie.

ciąć to się u ciebie tnie a zwis to przez chrzaniący się dysk caviara który już czeka na wymieną na barracudę.

telewizor podłączam kiedy chcę, przecież to nie ja zarabiałem kabel tylko starszy więc po cy by to robił gdyby nie chciał go używać ? a telewizor 25 cali stoi nieużywany bo wynajmuję moje mieszkanie i oni mają swój telewizor więc ten jest zbędny, mogę go podłączać kiedy chcę.

gdyby nie ściana to bym grał na 29 calowym sony i to w 100 Hz, jak na monicie.

ciekawe dlaczego zawsze przychodzisz do mnie i mnie wypytujesz o diody, modyfikacje, o radiatory na pamięci grafy, o podkręcanie itp. ściski do radiatorów też chcesz żebym ja ci robił, ja dałem ci radiatory na pamięci, powiedziałem jak to przymocować a i tak chcesz do mnie przyjść żebym ci to założył. więc przestań się mąrzyć na forum, chcesz to przyjdź, podłączę kompa do telewizora i zobaczysz, że mogę go nosić jak chcę i że mogę grać na telewizorze i nic się nie zjara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fubaf mieszka w bloku obok i byłwczoraj u mnie i pytał o to samo więc nie wiem po co założył ten temat. powiedziałem mu przecież że grałem u siebie i nic nie wybuchło :)

poza tym sygnał idący na telewizor jest taki sam dla filmów, pulpitu windows i gier, nie ma żadnej różnicy.

ja też podłączałem do zwykłego telewizora panasinic 25 cali (normalny, 30 Hz) bo 100 Hz sony stoi w drugim pokoju i byłby problem z graniem, ściana zasłana. :)

Cos mi sie wydaje ze standardowy TV ma 60hz a nie 30hz. ja mam starusienkiego Panasonica 11lat 21' i on ma 60hz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Rulezz <span style="color:red;">[ciach!]</span>a mać!!!

Cytat z chipa, bo dla ciebie nawet mi się nie chce szukać poważniejszego źródła :lol:

Zwykły odbiornik pracuje z rozdzielczością 720x576 pikseli, z odchylaniem poziomym równym 15,625 kHz i pionowym 50 Hz.

Gościu, klepiesz prawie 24 posty dziennie, a każdy kolejny głupszy od poprzedniego. Weź przynajmniej sobie zadaj trud sprawdzenia, o czym piszesz, bo to już nawet śmieszne nie jest :evil:

Co do grania na TV, to chyba tylko carmageddon2 itp. ,przynajmniej mamy naturalny sprzętowy antialiasing :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dlaczego jak na telewizorze np. sony vega jest 50 Hz to uważany jest za lepszy niż zwykły, który według was pracuje z 60 Hz :?:

idź do sklepu i porównaj migotanie obrazu na standardowym telewizorze, na jakimś (np vega) 50 Hz i 100 Hz. ten 50 Hz będzie nieporównywalnie lepszy od tego zwykłego. jak u znajomych oglądam coć na zwykłym telewizorze to mi męczy oczy, widać migotanie, szczególnie na białym tle.

porównaj sobie i nie chrzań głupot. te 60 Hz to nie jest to.

porównaj i napisz swoje spostrzeżenia, fubaf też może się przejść skoro i tak się do matury nie uczy tylko ciągle coś chce ode mnie i na forum siedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD, chodzi o to, że stadnardem dla pal jest 50Hz, dla NTSC 60Hz.

Każdy telewizor ma 50/60Hz Pal/NTSC. Jest też PAL 60Hz, ale w dosłownie kilku krajach na świecie. Nie ma żadnych 30Hz, coś Ci się pomieszało. To jest dużo poniżej czasu reakcji oka ludzkiego, migotanie byłoby nie do zniesienia.

Telewizory 100Hz poprostu dwukrotnie wyświetlają te same linie w celu wyeliminowania migotania obrazu- ale to jest funkcja odbiornika; nawet jak podłączysz sobie telewizor 100Hz do TV-out, to sygnał na wyściu TV z karty ma 50Hz, Twój telewizor poprostu je podwaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fubaf: temat postu "TV-Out + gry => warto ???" nie jest zgodny z jego treśca

co do tematu to warto ogladac tylko filmy, grać nie polecam {ewentualnie w gry w ktorych nie trzeba nic czytac bo wlasnie to satanowi najwiekszy problem (chyba ze mialbys plazmowy TV)}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziodzio : przeszkadza co coś ? jak mi się nudzi to siedzę na forum kilka godzin dziennie więc zajrzę na sprzęt, podkręcanie i chłodzenie, do niektórych tematów coś napiszę jak wiem albo jak chcę się coś dowiedzieć i tak wyszło. mogę pisać i będę pisać, nie ma limitu. nie przeklinam, nie piszę jak tomekjak "nvidia rulezz" na 100 tematów na raz więc łaskawie odstosunkuj się.

właśnie widzę jakość twoich postów, 2 linijki z obrazkami :lol: jakbym pisał na ilość to treść jednego postu rozbiłbym na 10 i wyszedłby i tak dłuższy od twoich.

dijkstra : idź do sklepu i obejrzyj sobie telewizory, powrównaj vegę 50 Hz ze zwykłym to dojdziesz do tych wniosków co ja. wystarczy przyjrzeć się obrazom i porównać migotanie. a jeśli vega 50 Hz mniej migocze niż zwykły telewizor to musi mieć wyższe odświeżanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co AMD Rulezz post nie musi byc dlugi bo dobrze cos wyjscnic. jak juz pisalem liczy sie jakosc a nie ilosc. A po za tym powtzrzasz co post prawie to samo, wiec co za roznica ile w kolejnym poscie napiszesz linijek textu jak i tak nic wartościowego do "debaty" nie wnosisz. Co do rysunków to sa po to by ich uzywac, wiec sie nie czepiaj, moze ich nie umiesz zastosowac i to cie gryzie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bla bla bla lba...

dijkstra : idź do sklepu i obejrzyj sobie telewizory, powrównaj vegę 50 Hz ze zwykłym to dojdziesz do tych wniosków co ja. wystarczy przyjrzeć się obrazom i porównać migotanie. a jeśli vega 50 Hz mniej migocze niż zwykły telewizor to musi mieć wyższe odświeżanie.

Nie dojdę do tych wniosków co Ty, bo ja myśle.

Weźże sobie poczytaj o czym wogóle mówisz, bo nic do Ciebie nie trafia.

Tłumaczę Ci, że telewizor odświerza z częstotliwością 50Hz, bo to jest stadard PAL, i NIE MA niższego odświerzania.

Jasne, jak na koneskopie wega przy 50Hz nie miga, a na innym miga, to wniosek może być tylko taki, że te inne nie mają 50Hz...LOL po prostu, powalający, logiczny wywód. :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QFA! Skonczcie ta klotnmie :evil: :evil: :evil: Po kiego c**** to zaczynacie? jak cos sie nie podoba to po co jeden z drugim wlazicie na to forum?! nikt nie okreslil ile mozna napisac postow/dzien wiec sie zamknijcie! chlopak chcial sie czegos dowiedziec a wy od razu jakies farmazony pieprzycie! :evil: :x :evil: :x :? :evil: :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziodzio : przeszkadza co coś ? jak mi się nudzi to siedzę na forum kilka godzin dziennie więc zajrzę na sprzęt, podkręcanie i chłodzenie, do niektórych tematów coś napiszę jak wiem albo jak chcę się coś dowiedzieć i tak wyszło. mogę pisać i będę pisać, nie ma limitu. nie przeklinam, nie piszę jak tomekjak "nvidia rulezz" na 100 tematów na raz więc łaskawie odstosunkuj się.

właśnie widzę jakość twoich postów, 2 linijki z obrazkami :lol: jakbym pisał na ilość to treść jednego postu rozbiłbym na 10 i wyszedłby i tak dłuższy od twoich.

Wolę przeczytać post tomkajak niż twój, bo jest krótszy pomimo że totalnie nic nie wnosi. Człowieku nie pisz jak nie wiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie elagancko śmiga. Grałem sobie tak rok temu na Unreal Tournament i Fifa 2002 (chyba) ale ktoś mi powiedział ze zniszcze tak sobie kineskop wiec przestałem. Mając pada do gier na naprawde spoko rzecz, jak konsola PS   :) .

Mmmmmmm uwielbiam właczyc Tekkena 3 ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> w łapy pada i grac. Na tv jest zaje***biscie :D . Co do tego odswierzania sie nie znam zbytnio (jesli chodzi o Tv) ale jest roznica pal a NTSC . Pobaw sie tvtoolem ta mozesz wybrac pal lub ntsc i zobaczysz czy jest roznica. :) Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...