Tajfun1281 Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Witam, chciałbym abyście pomogli mi złożyć komputer stacjonarny do studia muzycznego przeznaczony do produkcji, realizacji i nagrywania dźwięku. Zależy mi na wydajnym, dobrym procku (preferuje INTEL), dużej ilości ram, szybkim (cichym!) HDD, wolnych wejściach PCI i FireWire, sporej liczbie USB (min.4), w karcie graficznej ważne jest tylko to, aby obsługiwała 2 monitory. Zależy mi bardzo, ale to bardzo na jak najcichszym chodzeniu komputera (HDD, wiatraki), gdyż w pomieszczeniu z nim będą zbierane ślady na mikrofon pojemnościowy. Mam nadzieje, że mi pomożecie! Aha, jeśli chodzi o cenę to.. jeśli możecie podajcie różne konfiguracje cenowe ;) dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 (edytowane) Ja zacznę od dysku, gdyż temat bardzo cichego dysku przerobiłem 2 miesiące temu. Albo SSD, a jeśli to jest zbyt duży wydatek, to z dysków 3,5 cala zdecydowanie najcichsze są Seagate Pipeline. Te dyski są montowane oprócz desktopów także w urządzeniach audio-video. Dysk twardy Seagate Pipeline HD ST3500312CS (500GB, 8MB, SATA/300) - Dyski twarde - Agito.pl Dysk twardy Seagate Pipeline HD ST31000322CS (1TB, 8MB, SATA/300) - Dyski twarde - Agito.pl Tu temat o dysku i test http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-cdromy-dvd-pendrive-f55/Seagate-Pipeline-Hd-5900-t319499.html Muszę cię zmartwić, ale wszystkie szybkie dyski 7200 obrotów to "wibratory". Poza tym, jeśli ma być bardzo cicho chyba czeka cię zakup ( do peceta, którego configu jeszcze nie znamy) coolera na procesor i zasilacz. Ja na swój zasilacz założyłem Scythe Gentle Typhoon 800 obr i jest zupełna cisza. Edytowane 7 Maja 2010 przez teneo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...