shaper Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Witam! Szukam wydajniejszej karty graficznej niz gf 9800gt Zotac z naciskiem jak najcichszej pracy w srodowisku 2D. Najlepiej byloby gdyby karta miala chlodzenie pasywne ale pozwalajace na swobodne paro godzinne granie (l4d, battlefield bc2 itp). Reszta sprzetu: obudowa fractal design r2, intel i5 750 niekrecony, OCZ modxstream 600w. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 (edytowane) A ile masz do wydania ? Na wejściu proponuję HD5770 . Edytowane 8 Maja 2010 przez IchimaruYo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 I napisz jaki masz monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szot69 Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 W zależności od tego ile masz do wydania, jednak ja bym proponował jakiegoś radka od HIS. Sam mam i sobie chwale, kumpel również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaper Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Przepraszam zapomnialem o tym napisac: do wydania max 1200zl mysle, monitor 20'' 1600x900. Karta ma nie tylko byc wydajna (choc na jakims monstrum mi nie zalezy gdyz moj gf 9800 jakos ciagnie tego bad company 2) ale tez cichsza od mojej obecnej. Jak narazie w mojej budzie najglosniejsza jest grafa, slychac szum wentyla. Denerwujace jest to zwlaszcza gdy przegladam www w nocy. Rozwiazania softwarowe mnie nie interesuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Hmm, mojego 9800 Palita też było słychać dość wyraźnie jak go kupiłem. Rozwiązanie bardzo proste. Odłączenie wtyczki od wentylatora i przymocowanie cichego wentylatora 120mm, który wieje na oryginalny radiator. Prosto, tanio i nie software'owo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 Może 5850 Vapor-X? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 A może GTX260 od gainward'a ? Głośny nie jest, kolega ma i sobie chwali, więc to też jest dobry wybór :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 A myslisz ze mogl bys zmienic chlodzenie k.graficznej na accellero s1 ? Na pewno bedzie wydajniej i ciszej od kazdego chlodzenia kupionego juz na grafie. Do tego 2 ciche wentyle 12 cm i gites majonez ;) A do niego mogl bys kupic referencyjnego HD5850 , im taniej tym lepiej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaper Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2010 No te accellero s1 wyglada obiecujaco :). I mozna by go uzyc do nastepcy mojego gf 9800gt. Pomysle nad tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 A jezeli mogl bys wydac wiecej kasy to wez Cooling.pl : Prolimatech MK-13 Multi-VGA Cooler [PRT007] - 228.99PLN jest wydajniejszy od s1 , lepszej jakosci , pasuje na wszystkie grafy ale cena jest sporo wyzsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaper Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Czy na obu tych chlodzeniach jest mozliwa praca bez wentylatorow? Podejrzewam, iz w windows temperatury beda ok ale juz podczas grania to jednak wentyl musi byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 sa rozne wymagania do tego: 1. na jakiej grafie bedzie zamontowane ? 2. czy masz dobrze wentylowana bude ? Ja jak posiadalem HD4850 to dzialal pasywnie ale mialem wentylator z przodu , z tylu , u gory i na boczniej sciance (ktory wial prawie ze na grafe) Ale wystarczy ze zamontujesz 2 wentylatory wielkosci 120mm w przypadku s1 lub 2 rozmiaru 92mm na mk-13 . w 1 przypadku jak je puscisz na 800 rpm to nawet ich nie uslyszysz a bedzie duzo wydajniej niz pasywnie czyba ze masz bardzo wyczulony sluch to 600 rpm , w 2 przypadku dolicz 200 rpm . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchimaruYo Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Jeżeli zdecydujesz się na tego prolimatech'a z 2 wentylami to polecam Selekte lub Noiseblocker'a :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 (edytowane) Nie zeby cos ale ten prolimatech wedlug recenzji ma lepsza wydajnosc na wentylatorach 92mm a nie 120mm. Fander moze byc ale http://www.cooling.pl/fander-fx92b-92mm,produkt,90738.html?from_category=30_66 , fajny bo mogl bys ustawic sobie obroty wedlug wlasnych upodoban. Edytowane 9 Maja 2010 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaper Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 No jednego z tych chlodzen uzywalbym do mojej obecnej karty tj. 9800gt, gdyz jej wydajnosc jak narazie mi wystarcza. Chyba, ze bylaby na rynku cicha karta i bardziej wydajniejsza wtedy moglbym rozwazyc jej zakup. Znajomy ma chlodzona pasywnie karte gf 9600. Karta jest nieslyszalna a podczas sporadycznego grania nie przegrzewa sie. Liczylem, ze moze znajdzie sie taka karta jak ati 5770, gdyz pobor pradu maja dosyc niski wiec chyba sie nie grzeja zbytnio a wydajnosc napewno by mi starczyla. Choc z drugiej strony polecane przez Was chodzenia kart sa dosyc uniwersalne i zawsze mozna je uzyc przy zmianie karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 To kup tego mk-13 + 2 fandery 92mm i zaluz na tego geforce , wentylatory skrecisz na min. i bedzie cisza i wydajnosc. Potem jak juz by Ci braklo wydajnosci to bys mogl kupic nowa grafe , moze by to juz byla seria HD6xxx ;) albo fermi 2 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaper Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 No problem załatwiłem w ten sposób: ściągłem oryginalny wentylator i zamiast niego zamocowałem 90mm fana który działa cichutko na 12V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...