gronio89 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Witam, Poszukuje programu jak w temacie. Moze byc jakis Ripper albo programik w ktorym istnieje mozliwosc wyboru sciezki audio. Sciagnalem sobie Bekarty Wojny 1080p z lektorem (69GB)(i kilka innych), chcialbym go przekonwertowac do jakiegos popularnego formatu dla komputera (x264,mp4,mov,itd). Chce zachowac jakosc, rozdzielczosc i co najwazniejsze Lektora :) Probowalem juz kilku programow i stanalem w miejscu, poniewaz moge skonwertowac ten film ale caly czas idzie w ANG wersji poniewaz nie ma wyboru sciezki dźwiękowej. Posiadam integre AMD 3200 i Geforca 8600GT w razie potrzeby. (programy z obsluga STEAM-choc to troche sciema, lub CUDA NV) W konwersji filmow jestem zielony, wiec prosilbym o jakies rady i programy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 (edytowane) ripbot264 - Szukaj w Google zainteresuj sie tez czyms co wykorzystuje nV , bedzie sporo szybciej niz na CPU np. badaboom - Szukaj w Google ale z tym drugim malo sie bawilem jednak wole gdy CPU pracuje ;) Edytowane 9 Maja 2010 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 (edytowane) badaboom nie bangla z moim rozszerzeniem AVCHD (.m2ts) szukalem ale tych programow ze wsparciem gpu jest jak na lekarstwo:/ komputery ida do przodu ale software stoi w miejscu(jak ktos kiedys powiedzial, stojac w miejscu wciaz sie cofamy :/)| a ten pierwszy program zaraz przetestuje :) edit: wciaz nie wiem jak to zrobic. zamieszczam zdjecie z plikami z folderu: http://yfrog.com/fvnowyobrazmapybitowej2 jak to skonwertowac? pozdro Edytowane 9 Maja 2010 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 po kolei ... bardzo nie ladnie sciagac blu reje z torrentow ;-) uruchamiasz program .... klikasz add .. ( dolna prawa strona ) wybierasz najwiekszy plik z katalogu stream ... plik sie demuxuje troche ... wybierasz kotener MKV ... audio jakie chcesz i w pozniej wchodzisz do dajesz crop na auto ... wtedy masz fullHD z wycietymi pasami ;] dla hdready musisz dodatkowo ustawic costume 1,333:1 ... na 1280 czy jakos tak pozniej juz tylkoo czekac wazne przed cala operacja odznacz w ffdshow uzywanie DXVA bo inaczej program sie wysypie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 heh ;) mam to od kolegi, a sam bylem na tym w kinie 3d. jemu konwertuje bo na dysku ma 4 filmy i jest pelny :) DirectShowSource: couldn't open file D:\temp\RipBot264temp\job1\video.mkv: Nie można odnaleźć określonego pliku. (D:\temp\RipBot264temp\job1\getinfo.avs, line 2) wychodzi mi taki blad po zaladowaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 nie odznaczyles uzycia dxva w ffdshow ;] dlatego avscrypt nie ma skad pobrac obrazu odznacz uzycie w DXVA ( w tej brazowo/pomaranczoej ikonce w ffdhow ) a w czerownej dlaj libvcodek i zaladuj jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 (edytowane) jest tak ze ustawiam tak jak mowisz, wlaczam program i wybieram film. nastepnie wyskakuje znow ten komunikat:/ a w tej czerwonej ikonce powracaja wczesniejsze ustawienia.(ffmpeg-mt) o co kaman? w brazowej hardware acceleration dxva:odznaczone te dwie opcje Edytowane 9 Maja 2010 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 hmmm sproboj zmienic avsynth i ffdshow ja mialem taki problem przed formatem jak mialem dosc spory burdel w kodekach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 no wlasnie syf to mam bo instalowalem juz wiele razy jakies kodeki do programow :/ zmienilem na wersje wczesniej i to samo, ten komunikat. to co format by pomogl? czy jest jakis program do czysczenia kodekow? ccleaner nic nie zadzialal w tym temacie:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 ;] ogolnie najlepie sprobowac odinstalowac pozniej Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka Sprzęt -> z listy wybrać Kodery-dekodery wideo (2x klik) -> zakładka Właściwości i z listy usuwamy wszystkie niezidentfikowane kodery. Po usunięciu zalecam restart komputera. Następnie proponuję skorzystać z programu do czyszcenia rejestru np. jv16 PowerTools w celu usunioęcia pozostałe wpisy po usuniętych kodekach. ale ostrzegam system moze sie niezle skaszanic ;-) ja ostatnio na swoim HTPC zrobilem obraz partycji darmowa clonezilla i teraz moge spokojnie sobie kombinowac i psuc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 (edytowane) u mojej kobiety na laptopie dziala :) demuxuje sie, czyli pojdzie dalej. wielkie dzieki, a mnie czeka format bo to czyszczenie nic nie pomoglo. :P a ten program wspiera CUDA lub STEAM, czy tylko procesor?:) i jeszcze jedno pytanie. zaladowalo sie wszystko z wybranymi ustawiniami, lecz czas filmu do skonwertowania wynosi 33s, po konwersji film trwa tylko 33s, jest sam wstep:/ to platny program?stad to ograniczenie? bekarty wojny nie dzialaja na tym programie, jest ten blad opisany wyzej. avatar odpala sie ale jest tylko 33s filmu :/ Edytowane 9 Maja 2010 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 po kolei : ten program to tylko CPU power ;-) co do 33sek to podejrzewam brak miejsca do demuxowania potrzebne jest tyle samo miejsca co zajmuje najwiekszy plik w katalogu stream ( zaleznie od filmu 20-40 giga ) ... te pliki sa tworzone w katalogu tymczasowym windowsa ( jezeli nie zmieniales jego przeznaczenia ) to bedzie to na dysku C ... nie zapominaj ze kompresja tez zajmuje miejsce ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 zmienilem na d i wciaz to samo |:/| nie wiem juz sam :/ masz jakies pomysly jeszcze co to moze byc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 nigdy nie mialem takich problemow zobacz w katalogu temp ile zajmuje katalog : x:\Temp\RipBot264temp\job[x] ( X oznacza nr pracy jaka mu zadales ) powinien zajmowac pi razy oko tyle co ten plik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 (edytowane) 88MB i 33s :/ nie wiem sam czego to jest wina :/ robie wszystko tak jak mowisz i [gluteus maximus]. pewnie masz windowsa xp? bo ja mam win7. moze ten program gryzie sie z win7 :( od razu tylko po demuxowaniu, duration wynosi 33s :/ Edytowane 14 Maja 2010 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 hmm cos musisz miec namieszane :/ jedyne co mi jeszcze przychodzi do glowy bez formata to : tsMuxeR - Video software and downloads - VideoHelp.com ... zdemuxowac video ... i zadane audio jako osobne pliki , wrzucic video do ripbota ... zmniejszyc ... zmuxowac z audio ( zakladam ze nie chcesz zmieniac jakosc audio ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...