Skocz do zawartości
Fresh36

~ 2200zł

Rekomendowane odpowiedzi

A więc tak mój obecny komputer nie pozwala mi już na granie w nowsze gry więc chciałbym go wymienić.

Kwota jaką moge na to przeznaczyć to ok. 2200zł +/- 100zł

Chciałbym abyście cos zaproponowali z procesorem Amd Phenom 965 BE

z góry dzięki

Obudowa i nagrywarke mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro zależy Ci na graniu w najnowsze gry to bez sensu upierać się przy procku za ponad 600zł, przy Twoich możliwościach finansowych,

w jakiej rozdzielczości będziesz grał?

Przy obecnych cenach z tym procesorem to będzie Ciebie stać na zestaw za 1700+ zmiana procka na Twój. (Zwróć uwagę ze ceny są bardzo nieaktualne)

Edytowane przez bleys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro zależy Ci na graniu w najnowsze gry to bez sensu upierać się przy procku za ponad 600zł, przy Twoich możliwościach finansowych,

Dokładnie tak, to wymuszałoby zakup karty graficznej pokroju 9800GT albo i słabszej. Z myślą o grach zupełnie bez sensu. Zestaw oparty na Phenomie II 925 albo Core i3-530 oraz Radeonie HD5770 będzie optymalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no na te 4850 powinno jakoś wystarczyć (brak kosztu napędu ~100zl) ale jeżeli mowa o nowych grach to 5770 będzie optymalnym (minimum :))

Ewentualnie AII x3/x4

Edytowane przez bleys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jakoś strasznie drogo, chyba przez komunie.

Jak tak bardzo sie uparles to masz na tym procku:

AMD Phenom II X4 965 Black Edition 630 zł

AsRock M3A770DE 249zł

GoodRam 2GB 1600MHz CL9 195 zł(pozniej drugą)

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 179zł

MSI Radeon HD5770 1024MB DDR5 630 zł

bequiet! PurePower L7 430W 199 zł

Cooler Master Elite 330 159 zł

razen 2241 zł

Trochę mało opłacalne, zaraz złoże to co ja bym wziął

Mam wrażenie, że w esc jakaś lipa jest teraz, w sumie ja bym zrobił tak, że kupił bym PII 925, na to zalmana z polecanych(i wtedy oc, będzie to samo co 965), i zasilacz na ten OCZ z polecanych. A w przyszłości drugą kostke ram i bedzie gitara

Edytowane przez Szot69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie AII x3/x4

Athlon II raczej nie, to dość słaba propozycja do gier, zwłaszcza patrząc trochę bardziej przyszłościowo. Wg mnie rozsądne minimum to Core i3 i Phenom II X3 (a jako że różnice w cenie nie są duże, to spokojnie można też brać wolniejsze modele Phenoma II X4).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jakoś strasznie drogo, chyba przez komunie.

Raczej przez Grecję i osłabienie złotówki... Warto zaczekać z zakupem, już dziś złotówka odrobiła ~3% do euro i ~3,8% do dolara. Radzę poczekać z tydzień, ceny powinny spaść. Wtedy złożymy Ci już jakiś konkretny zestaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi