Skocz do zawartości
astaroth

Kursor myszy wskazuje błędne miejsce (czasami)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem, na pewnych stronach gdy najeżdżam na hyperlink, który ma wyświetlać nowe okno z opisem, czy z opcjami; bądź gdy klikam prawym klawiszem myszy na przykład na google maps, nowe okno otwiera mi sie w innym miejscu niż mój kursor się znajduję. (Mam Windowsa 7-ke)

Co ciekawe dotyczy to tylko pewnych stron jak widać poniżej (kursor to czerwone kółko):

Yfrog Image : yfrog.com/0oscreen1pgj (strona pogdesign.co.uk/cat/)

Yfrog Image : yfrog.com/0lscreen2zkj (strona maps.google.com)

W pierwszym przypadku jest to tylko mouse hover, a w drugim kliknięcie prawym przyciskiem. Pół biedy by bylo gdyby po wyborze na przykład "directions from here" okazało się, że odpowiednie miejsce było zaznaczone, ale niestety zaznacza się to gdzie pojawiło sie okno dialogowe.

Podejrzewam, że gdybym pochodził na inne strony znalazłbym wiecej tego typu przykładów. Ma ktoś pomysł co może być nie tak? Starałem się sprawdzić czy ktoś miał tego typu problem 7-demce, ale bez skutku. Może jest jakaś łatka, którą powiniennem zainstalować?

Z góry wielkie dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę, że problem pojawia się tylko na stronach www (nie masz tego w np w moim komputerze, czy na pulpicie), więc system nie ma znaczenia... stawiam na przeglądarkę i wadliwy addon modyfikujący zachowanie myszy (gesty na przykład), niestety nie podałeś przeglądarki...

moja rada: ściągnij jedna z poniższych przeglądarek i sprawdź, czy problem się będzie w nich powtarzał

opera

chrome

firefox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja rada: ściągnij jedna z poniższych przeglądarek i sprawdź, czy problem się będzie w nich powtarzał

Dzięki! Akurat używałem Chrome i nie wiem jak mogłem nie wpaść na to, żeby pozostałe też sprawdzić. Firefox, Opera i IE działają w porządku, także jeszcze raz wielkie dzięki. Teraz już sobie sam poszperam jak naprawić problem z chrome.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi