Skocz do zawartości
Chcheckitout

Sprzęt do kompa około 3 tyś może więcej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym wszystkich przywitać na wstępie.

Otóż stoję przed wyborem sprzętu grającego do mojego kompa ... Karta dźwiękowa którą posiadam to Xonar Essence STX, a głośniki które obecnie posiadam to microlaby 7c.

Zastanawiam się nad wzmakiem i małymi monitorami i już prawie byłem zdecydowany na zestaw Regi. Rega biro 3 i Rega RS 1 to koszt około 3 tyś właśnie lecz rozważam jeszcze może jakieś monitorki studyjne bo odsłuch będzie z bliskiego pola (około 1 m). Chciałbym żebyście mi doradzili co warto, a co nie w tej cenie ... poniżej rysunek pokoju Dołączona grafika

G to głośniki oczywiście. Mogą również po bokach stać na standach bądź zawisnąć na ścianie ...

Muzyki jakiej słucham to przede wszystkim elektronika lekki drum & bass, dubstep, ambient

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze do twojej muzyki potrzebny jest nisko schodzacy, mocno kontrolowany bas... celowalbym wiec w cos z duzym, sztywnym glosnikiem basowym.

Moze cos takiego: Monitor Audio RX2 GwPL DARMOWE RATY LUB RABATY ...aczkolwiek bez odsluchow nic bym nie kupil na twoim miejscu.

Edytowane przez NeonPPC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze rozwiniesz wypowiedz ? sam jestem ciekaw

Adam A7 vs A7X

Cytuję z linka wyżej:

Ja znowu, wcześniej pracowałem na A7 + sub 8 i po przywiezieniu A7X, stwierdziłem że sub jest zbędny. Dołu w nich dostatek. Ogólnie A7X, to całkowicie inna bajka jak starsze A7 - całkowicie inne monitory . Inny środek - zajebi..y, inny dół - mocny i głęboki, inna góra - łagodniejsza, bardziej selektywna. Znakomite stereo, choć starsze A7 tez stereo miały spoko.

Dodatkowo jeśli mnie pamięć nie myli na forum:

Gearslutz.com

też ktoś wymienił A7 na A7X i nie żałował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi