mancyk Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Witam, zeruje dysk pierwszy raz i mam pewne obawy. Dysk ma 200Gb i zeruje sie już dobre 3 godziny. Robie to przez Dsikpart w WinXp. To normalne że tak długo? Ile to może potrwać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Zerowanie? A cóż to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Zerowanie dysku 3 godziny ? eeee MHDD --> komenda erase 1 godzina i po sprawie ( zależne od prędkosci dysku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Potrwa jakieś 7h :rolleyes: Hejger czytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Potrwa jakieś 7h :rolleyes: Hejger czytaj. Ja zerowałem dysk i trwało to wielokrotnie krócej jeśli dobrze pamiętam (zwykłe zerowanie) ... tak więc ktoś tu dyrdymały pisze. Co innego jeśli nadpisujemy wielokrotnie całą powierzchnię losowo generowanymi danymi - to już może trwać i kilkadziesiąt godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Opierałem się na tym co pisze na picilabie, sam tego nie weryfikowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) Opierałem się na tym co pisze na picilabie, sam tego nie weryfikowałem. Wiem, wiem - miałem na myśli "Ich" ;) ps. używałem programu Eraser 2006 pod windows czy jakoś tak - szło bardzo szybko ... na pewno nie 7 godz. ... widzę jest "nieco" nowsza wersja http://www.east-tec.com/consumer/eraser/ Edytowane 11 Maja 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...