Skocz do zawartości
Caleb

Assassin's Creed: Brotherhood

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie otrzymałem swoją kopię i rozpakowałem. Jak już pewnie wspominałem zamówiłem steelbook. Jest to gra w standardowym plastikowym pudełku i do tego załączone jest puste metalowe pudełko mogące pomieścić 3 płyty. Ładnie wygląda, ale nic poza tym.

Co do gry... jestem w trakcie instalacji więc później opiszę moje wrażenia.

EDIT:

Pierwsze uruchomienie gry i już ściąga patcha 1.01.

Poprawki w wersji 1.01

Tryb pojedynczego gracza

- Naprawia problem związany z dostępem do misji przedstawiającej losy Leonarda Da Vinci.

- Usuwa dwa problemy powodujące wyłączanie się gry.

- Usuwa problem z trwającym w nieskończoność wczytywaniem w menu gry.

Tryb dla wielu graczy

- Usuwa problem z brakiem pozycji gracza na radarze w trybie Zabójstwa.

- Usuwa problem związany z możliwością utknięcia w białym ekranie.

Po zainstalowaniu patcha uruchomił się ubisoft launcher który też dokonał aktualizacji.

Już na samym opakowaniu napisane jest, że można odblokować dlc "Porwanie Da Vinciego" (Da Vinci's disapperance) po wybraniu odpowiedniej opcji w zintegrowanym systemie zwanym uplay.

Po wykonaniu tej czynności i ustawieniu odpowiednich opcji graficznych w menu rozpocząłem rozgrywkę. Pierwsze wrażenia? Albo to moje złudzenie albo grafika przy takich samych ustawieniach prezentuje się słabiej niż w assassin's creed 2 i co gorsza z niższym fps. Czyli dostaliśmy słabiej zoptymalizowanego asasyna niż to było w przypadku poprzednich dwóch odsłon, które też nie były jakoś wybitnie zoptymalizowane. Zdarzają się błędy w dźwięku typu, osoba idąca przed nami jest słyszana z tyłu.

Bardzo podoba mi się nowy styl walki który jest może kosmetycznie, ale odczuwalnie ulepszony i na swój sposób bardziej wymagający od gracza.

Przy przeszukiwaniu zabitych strażników i żołnierzy znajdziemy już nie tylko pieniądze, ale też często apteczki, truciznę, kadzidło(?) i wiele innych akcesoriów do wykorzystania.

Możemy w nieprawidłowy sposób wykonać misję przez co poziom synchronizacji nie będzie pełny więc otrzymaliśmy możliwość powtórzenia misji co zostało nazwane dejavu.

Dokończę kampanię i ogram multi.

Ze strony technicznej narazie gra jest (według mnie) niedopracowana i mam nadzieję, że sytuacja zmieni się po wydaniu kilku patchy i nowszych wersji sterowników do kart graficznych. Co do przyjemności z gry jest na poziomie za który zawsze wielbiłem assassin's creed :-)

Edytowane przez SpectatorX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko gierka, ale trzeba ja miarkowac, zeby sie nie znudzila :P jednak ciagle to samo... Do tego troche zabugowana, na wykreconym 5870 i procku @4.8 ghz przy takiej grafice jednak nie powinna przycinac :P

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Was też tak jest że zdaje się zacinać mimo 40FPS na liczniku? Mam wrażenie że zwalnia często a jednak fraps nie wykazuje dropów.

p.s. to i tak nie ważne, bo to AC2 /3:)) Więc po prostu pozostaje się radować a nie narzekać. Jestem zachwycony, z padem działa bez większych problemów (po każdej cutscence muszę LT kliknąć żeby np móc biegać bo inaczej zachowuje się jakbym go miał cały czas wciśniętego przez co spaceruje tylko).

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Was też tak jest że zdaje się zacinać mimo 40FPS na liczniku? Mam wrażenie że zwalnia często a jednak fraps nie wykazuje dropów.p.s. to i tak nie ważne, bo to AC2 /3:)) Więc po prostu pozostaje się radować a nie narzekać. Jestem zachwycony, z padem działa bez większych problemów (po każdej cutscence muszę LT kliknąć żeby np móc biegać bo inaczej zachowuje się jakbym go miał cały czas wciśniętego przez co spaceruje tylko).

Mam dokladnie to samo, nie dosyc ze wyglada gorzej niz ac2 to jeszcze gorzej chodzi (mimo ze wg frapsa powinno byc plynniej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka działa gorzej od Assassina 2.

Co więcej, pierwszy raz w życiu przytrafiły mi się przakłamania graficzne na nVidii.

Podczas jazdy konnej, po zaatakowaniu willi. Pojawiały się wielokąty i kwadraty.

Doświadczył ktoś tego?

Ja jak narazie nie mam zadnych problemow nie przcina sie nie zaciaga nie natrafilem na bugi jeszcze ani w single ani w multi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zacząłem grać i w ogóle mi nie podchodzi... Grafika jest po prostu gorsza od AC2. Co śmieszniejsze manipulacja ustawieniami nie przekłada się specjalnie na to co mamy na ekranie. Do tego bug z transparentnymi światłami przy włączonym AA. No i na deser od razu na wejściu wymagają żebym pamiętał sterowanie z poprzedniej części, w którą grałem rok temu...

Może jutro będę w mniej czepialskim nastroju... Mogliby chociaż jakieś bonusy dać za wymasterowanie dwójki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zacząłem grać i w ogóle mi nie podchodzi... Grafika jest po prostu gorsza od AC2. Co śmieszniejsze manipulacja ustawieniami nie przekłada się specjalnie na to co mamy na ekranie. Do tego bug z transparentnymi światłami przy włączonym AA. No i na deser od razu na wejściu wymagają żebym pamiętał sterowanie z poprzedniej części, w którą grałem rok temu...Może jutro będę w mniej czepialskim nastroju... Mogliby chociaż jakieś bonusy dać za wymasterowanie dwójki...

Mnie dwojka wciagnela na dobre juz po kilku minutach obcowania z gra (mimo ze tez sterowanie mi dzialalo na nerwy, kretynski pomysl zeby na pctach wyswietlac ikonki z pada od xa) a tutaj nic, troche pogralem i jakos bez polotu. Do tego kupiasta optymalizacja, cienko wyglada i tak samo dziala. Poza tym ludzie narzekaja ze z Ezio zrobili T1000 przez co walka zostala widocznie uproszoczna/ulatwiona.

Edytowane przez Carson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie potrzebnie dodali ofensywne kombo.

O czym mówisz ? Zawsze było, w AC1 i AC2 , być może trudnością było kliknięcie myszką równo w momencie zetknięcia się mieczy, ale 3 kliknięcia = combo... :)

A mnie Brotherhood ciekawi, fakt, że na początku nie poczułem tego klimatu co w AC2 , no ale już przejdę. ;)

Czy walka jest łatwiejsza ? Życie przeciwników się pomniejszyło, jednak pierwsze zetknięcia z najcięższymi wojownikami przyniosły mi obrażenia, to znak, że jest coś nie tak. ;) W AC2 wystarczyło wybrać pięści i skontrować atak ciężkiego wojownika - done. Tutaj to nie przechodzi. Walki z tymi generałami też są bardziej skomplikowane niż jakakolwiek walka w AC2, cały czas trzeba rozbijać obronę i dopiero atakować, bo kontry nie działają. Kretyńską rzeczą jest jeszcze (nie zawsze, ale czasem) , że podchodzę do strażnika od tyłu , wyciągam ostrze, klikam i nagle Ezio pojawia się z przodu wojownika a tamten przytrzymuje moje ręce i się broni. Walka jest jakaś taka bardziej "rozlazła" w stosunku do AC2 ... Mam nadzieję, że wszelkie niedogodności multi mi wynagrodzi. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe... Otwieram AssassinsCreed.pdf w Support/Manual, a tu dwie strony z napisem że manual jest w grze. Świetny dowcip. Nie dość że zrezygnowali z instrukcji papierowej - Ok, szkoda lasu, ale żeby pdfa nie dać to już jest przesada.

Engine w tej części wyczynia przedziwne rzeczy, z pojawianiem się znikąd grupki strażników na wprost bohatera włącznie :]

Edytowane przez Aquarium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe... Otwieram AssassinsCreed.pdf w Support/Manual, a tu dwie strony z napisem że manual jest w grze. Świetny dowcip. Nie dość że zrezygnowali z instrukcji papierowej - Ok, szkoda lasu, ale żeby pdfa nie dać to już jest przesada.

I jeszcze tan babol na pudełku - lista obsługiwanych kart "TGraficznych" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baboli w tłumaczeniu jest całkiem sporo, niestety.

Jednak single player nie wciągnął mnie tak bardzo jak w poprzednich obu odsłonach, ale za to w multi spędziłem już sporo czasu i daje mnóstwo frajdy :-) Jedyne co mnie denerwuje to ten cały matchmaking... Jakby nie mogli zrobić normalnych serverów....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem wczoraj w Saturnie i w EMPIKU w Gdańsku i niestety nie kupiłem gdy, gdyż 129 i 139 (Saturn, Empik) to jednak za dużo na ten tytuł, chciałem również zakupić Crysisa, ale niestety był tylko 10zł tańszy. Jednak najlepiej kupować gry w Auchanie będę musiał tam najszybciej pojechać :) Chyba, że odradzacie zakup tej gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas zwiedzania ,niektóre lokacje oznaczone są okiem i wymagają dokładnego zbadania. W żadnym z takich miejsc nie byłem w stanie znaleźć niczego niezwykłego. O co w tym chodzi ? Sokole Oko nic nie pokazuje ,kompletnie. Wspinam się na taki budynek , obchodzę dookoła i nic. Co w nich i jak można odkryć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UFF. Zmęczyłem w końcu. Prawie 3 tygodnie mi zeszło. Gra powinna się nazywać AC 2.5 szczerze mówiąc. Sam fakt, że twórcy nawrzucali na masę pierdół do zaliczenia nie podnosi oceny, bo ile można robić w kółko to samo. Chyba że ktoś nie grał w dwójkę. Do tego zakończenie jeszcze gorsze niż w poprzedniej części. Już słuchać nie można tych bzdur o alienach i spisku dziejów. Zamiast męczyć się tyle wystarczy streścić sobie CAŁĄ fabułę w trzech zdaniach :)

No i na koniec wisienka - lista płac przegoniła pamiętny Staff Roll z FF7 - tutaj wypisano pracowników Ubisoftu z wszystkich placówek dookoła świata. Trwa toto ze 3 razy dłużej niż sama końcówka gry :D

W skrócie - gra jednorazówka, a jeśli kolejna część będzie jeszcze jedną zrzynką, to odpuszczam sobie kontynuację. Mimo sporej frajdy z grania ile można tłuc to samo.

7.5/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

<p>Kuj żelazo póki gorące - taką strategię najwyraźniej obrało Ubisoft Montreal, kiedy postanowiło w stosunkowo szybkim tempie przygotować kolejną odsłonę Assassin's Creed. Producent zachęcony gigantycznym sukcesem drugiej części przygód skrytobójców, która przez wiele serwisów została uznana najlepszą produkcją 2010 roku i zarobiła krocie dla francuskiego wydawcy, doskonale wyczuł rynkową koniunkturę. Ludzie pokochali Ezio Auditore de Firenze oraz słoneczną XV wieczną Italię. Jednak teraz poprzeczka została zawieszona bardzo wysoko, oczekiwania graczy znacznie wzrosły, zaś pole do popisu uległo dramatycznemu skurczeniu. W Assassin's Creed II poprawiono już praktycznie wszystko czego brakowało niezbyt rewelacyjnej „jedynce”, co zaowocowało powstaniem naprawdę niezapomnianego tytułu. Czym zatem twórcy mają zamiar zaskoczyć nas w Assassin's Creed: Brotherhood? Z pewnością otrzymamy więcej tego samego uzupełnionego o kilka nowych elementów, tryb multiplayer, ciekawą historię oraz mnóstwo dynamicznej akcji. Trzecia część Assassin's Creed malkontentów raczej nie przekona, natomiast wielbiciele cyklu oraz po prostu świetnych gier powinni być zachwyceni!</p>

<p class="rteright"><b>Autor:</b> Caleb - Sebastian Oktaba</p>

RECENZJA ASSASSIN'S CREED: BROTHERHODD - PUREPC Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.otoz mam powazny problem z gra. w menu dna: machiny wojenne-machina piekielna-colli albani po przejsciu paru krokow gra tak jakby sie zamraza,tzn zawiesza sie obraz,dzwiek i tylko reset kompa pomaga.dzieje sie tak za kazdym razem gry uruchomie to wspomnienie.w normalnym chodzeniu po miescie wszystko jest ok,aby w tym wspomnieniu tak zawiesza.co moze byc tego przyczyna?jak rozwiazac ten problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konrad12601, zapytam o takie podstawy jak:

Czy masz zainstalowanego patcha 1.02? Na dzień dzisiejszy jest to najnowszy patch do gry.

I systemowo... Czy zainstalowany najnowszy directx i... najnowsze sterowniki do karty graficznej i dźwiękowej? Do tego oczywiście zaktualizuj system. Jeśli po tych zabiegach nadal to samo to daj znać.

Ktoś z forum gra w multi? Może meczyk? W grze jestem dostępny pod tym samym nickiem co na forum ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi