Zulik Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 witam moj linux nowo skompilowany totalnie sie zawiesza przy uruchamianiu :(( robi to na karcie muzycznej :( wiec moje pytanie: jak odczytac jakie ustawienia byly uzyte w nie skomilowanym jajku (tym odrazu po instalacji linuxa) ? w how-to sound - to tylko o kartach isa jest :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 dodam cos od siebie :) plyte mam epoxa RDA8+ no i muzyka z lanem zintegrowane kompiluje jajko do nowego - i nie wgrywam modulow od nforce(audio) tylko sam lan i jest ok :D pozatym 2.4.21rc3 ma obluge nforce audio juz w sobie ! tylko ze to sie nazywa i810_audio ! p.s. mi ogolnie chodzilo zeby po wpisaniu lsmod zamiast i810_audio byl nvaudio ! ale luuz jak dziala z i810_audio to po co kombinowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artist Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 dziala bo z tego co czytalem to nvaudio w glownej mierze opiera sie na driverze i810, ale sa tez zle wiesci gdyz oficjalny driver nvidii do nforce2 raczej nie pojawi sie w jajku gdyz nie jest na GPL a developerzy nie wsadza nic co nie jest na GPL do jajka ... ale pewnie z czasem ktos napisze oddzielne drivery do nforce'a ... oczywiscie GPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artist Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 jak odczytac jakie ustawienia byly uzyte w nie skomilowanym jajku (tym odrazu po instalacji linuxa) ? tam nie masz zadnych ustawien gdyz zapewne driver do karty masz w postaci modulu a modul nigdy nie jest kompilowany z predefiniowanymi ustawieniami ... do modulu mozesz zapodac opcje podczas jego ladowania np modprobe modul io=0x210 irq=5 ... itp aby zmienic opcje do modulu od twojej karty zajrzyj do /etc/modules.conf i tam zapodaj takie przerwania i adresy na jakich twoja karta pracuje polecam man modules.conf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 problem jest chyba bardziej skomplikowany :) bo jak zrobie rmmod i810_audio i insmod nvaudio to mi sie zawiesza - a sprawę opieram na tym ze sa tu i tu takie same ustawienia dane musze poczytac forum nforce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artist Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 kwestia przetestowania ... nie zdziwilbym sie gdyby nvaudio wymagal jakis innych modulow, albo opcji w jajku, no ale bez testow nic sie nie wymysli ... daj znac jak odkryjesz w czym rzecz, bo przyda sie takie info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 ok - ale dopiero za 7 dni bo mnie teraz 3 egzaminki w jednym dniu czekają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artist Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 sesja ... heh :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...