Skocz do zawartości
Gość s2n7snq2vvm3cc90

Jak zrobić kopie systemu ze wszystkim sterownikami, aktualizacjami itp?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość s2n7snq2vvm3cc90

Witaj.

Ostatnio pomyślałem że warto byłoby zrobić wierną kopię obecnego systemu - tak, że gdyby coś się stało z obecnym, w prosty i szybki sposób mógłbym go przywrócić. Przywrócić ze wszystkimi sterownikami zainstalowanymi dotychczas aby nie musieć ich szukać i wgrywać kolejny raz po zainstalowaniu Windowsa oraz programami które do tej pory zainstalowałem i które potrzebne mi są do pracy. Oczywiście z upływem czasu będą wychodzić aktualizacje tych programów, może nowsze sterowniki czy aktualizacje przez WindowsUpdate, ale to nie będzie stanowić problemu, kiedy powiedzmy, raz na 3/6 miesięcy "uaktualnie" kopię.

Jak wykonać tego typu kopie aby potem bez problemu zainstalować system/przywrócić go i nie spędzać nad komputerem połowy dnia na instalowanie sterowników i programów które są nam niezbędne podczas pracy z komputerem?

Jednyne co mnie ogranicza to brak obudowy na dysk twardy aby włożyć jakiegos powiedzmy laptopowego 2.5'' i podłączyć pod mojego laptopa. Mam za to iPoda 80GB aktóry na system i zainstalowane programy starczy. Sęk w tym że programy instaluje na innej partycji. Czy da się to zrobić?

Mam nadzieję że wyjaśniłem o co mi chodzi.

Pozdrawiam!

E.R.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi