Gość s2n7snq2vvm3cc90 Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Witaj. Ostatnio pomyślałem że warto byłoby zrobić wierną kopię obecnego systemu - tak, że gdyby coś się stało z obecnym, w prosty i szybki sposób mógłbym go przywrócić. Przywrócić ze wszystkimi sterownikami zainstalowanymi dotychczas aby nie musieć ich szukać i wgrywać kolejny raz po zainstalowaniu Windowsa oraz programami które do tej pory zainstalowałem i które potrzebne mi są do pracy. Oczywiście z upływem czasu będą wychodzić aktualizacje tych programów, może nowsze sterowniki czy aktualizacje przez WindowsUpdate, ale to nie będzie stanowić problemu, kiedy powiedzmy, raz na 3/6 miesięcy "uaktualnie" kopię. Jak wykonać tego typu kopie aby potem bez problemu zainstalować system/przywrócić go i nie spędzać nad komputerem połowy dnia na instalowanie sterowników i programów które są nam niezbędne podczas pracy z komputerem? Jednyne co mnie ogranicza to brak obudowy na dysk twardy aby włożyć jakiegos powiedzmy laptopowego 2.5'' i podłączyć pod mojego laptopa. Mam za to iPoda 80GB aktóry na system i zainstalowane programy starczy. Sęk w tym że programy instaluje na innej partycji. Czy da się to zrobić? Mam nadzieję że wyjaśniłem o co mi chodzi. Pozdrawiam! E.R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Skoro programy instalujesz na innej partycji, to nie trzeba robić ich kopii - tam są bezpieczne. Wystarczy zrobić kopię partycji systemowej. Np: klik 1, klik 2 oraz klik 3 BTW: Zmień sobie płeć w profilu. Obecnie masz: " Płeć:Kobieta ". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 clonezilla ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...