ArturMaly Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2010 Witam, Tak jak w temacie szukam jakiegoś ilustrowanego i bardzo dokładnie tłumaczącego podstawowe użytkowanie komputera. Najlepiej gdyby wszystko było na podstawie win visty. Kurs ma być dla dziadków więc przydało by się coś przystępnego. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 I właśnie dlatego kasowałem wszystkim katalog HELP w Windows - jak widać powyżej, nikt go nie używa. A szkoda, bo można się z niego naprawdę dużo dowiedzieć. Czyli: Polecam pomoc w systemie Windows (wciskamy F1 lub Win+F1). Po instalacji (w normalnej, nie okrojonej wersji) jest pomoc, która prowadzi jak za rączkę po wszystkich opcjach. Jak się czegoś nie wie, to można skorzystać z wyszukiwania w pomocy lub odwiedzić strony Microsoft. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 (edytowane) Za alternatywę uznałbym jakiś kurs gimnazjalny informatyki (być może teraz nawet z podstawówki coś, nie wiem nie moje czasy) - zazwyczaj przechodzi on od wprowadzenia w pojęcie - left-click /rigth-click przez obsługę worda,excela i google, aż do ms-dos i jakiegoś prostego Pascala. Wyrzucając to ostatnie ma się jakiś sensowny kurs dla początkujących. Edytowane 15 Maja 2010 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Dzięki, teraz tylko zostało wydrukować te wszystkie materiały i do dzieła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Chyba cię Greenpeace za ten pomysł ukamieniować powinien. Trzeba nauczyć korzystać z tej pomocy na komputerze. Nauczyć obsługi exploratora, przeglądarki internetowej, programu pocztowego, okna otwórz, zapisz. Wytłumaczyć różnicę pomiędzy plikiem a folderem (często najtrudniejsze zadanie). Resztę życie przyniesie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...