kecram Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2010 Witam, przeszukałem forum lecz nie odnalazłem rozwiązania mojego problemu. Posiadam Linksysa WRT54GP2M jest on od razu z bramką voip. Użytkowałem go około 2 lat bez problemu. Przy przewiezieniu go w inne miejsce okazało się, że jest...popsuty. Po włączeniu pod prąd zaczyna pulsować lampka power a router nie działa. Po podłączeniu innego zasilacza router chodził przez około 20 min po czym padł i nie chce już "gadać" Moje pytanie czy ktoś z Was miał podobny problem lub wie w jaki sposób go rozwiązać (nie kupując nowego oczywiście ;)) Ewentualnie gdzie mogę oddać taki sprzęt aby ktoś go sprawdził Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Jaki inny zasilacz podłączyłeś? Miał takie same parametry pracy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecram Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 oryginalny zasilacz miał 12V 1500mA drugi, który podłączyłem miał 9V i 600 mA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Prąd i napięcie nie były większe niż w oryginalnym więc teoretycznie nic się stać nie powinno. Jednak jak mówisz, że działał i przestał to może masz jakiś problem z zasilaczem oryginalnym? Zrób jeszcze całkowity reset ustawień routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Zasilacz zastępczy powinien mieć napięcie takie samo jak oryginalny. Prąd powinien mieć nie mniejszy niż oryginalny, bo nie wiesz jaki prąd pobiera router. Stosując zasilacz o mniejszym prądzie znamionowym można doprowadzić do przeciążenia zasilacza, jego uszkodzenia i nie wiadomo czego jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecram Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 No rozumiem, że jak zasilacz będzie mniejszej mocy to nie powinno działać...a działał :o Spróbuję go podłączyć pod podobny odpowiedniej mocy jak mi się uda takowy zakupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 1. Zasilacz regulowany uniwersalny 1500mA 6V-24V 36VA (1013272929) - Aukcje internetowe Allegro 2. Zasilacz 12V/1500mA IMPULSOWY STABILIZOWANY FVAT (1035292543) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecram Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 No i sprawdziłem zasilacz dziala poprawnie...co dalej? może ktoś coś doradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Resetowałeś wszystko zgodnie z instrukcją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 No i sprawdziłem zasilacz dziala poprawnie... Który? 9V czy 12V? Na tym 9V router może działaś ale nie musi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecram Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Resetowałem naciskając przycisk resetu przez 10 s. chodził na 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 A sprawdzałeś miernikiem ten 12V czy faktycznie takie napięcie daje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecram Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Tak Chłopaki dajcie mi inny pomysł co w tym przypadku zrobić. Czepianie się zasilacza nie ma sensu. Sprawdzałem jego napięcie i jest 12V. Podłączałem pod inne urządzenie i chodziło. Instrukcji od niego nie mam więc jedyny reset jaki wykonałem to nacisnięcie przycisku na tyle obudowy przez 10s. Nic nie pomogło. Może ktos zna jeszcze inny restart? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...