Skocz do zawartości
kecram

Linksys WRT54GP2M

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przeszukałem forum lecz nie odnalazłem rozwiązania mojego problemu. Posiadam Linksysa WRT54GP2M jest on od razu z bramką voip.

Użytkowałem go około 2 lat bez problemu. Przy przewiezieniu go w inne miejsce okazało się, że jest...popsuty.

Po włączeniu pod prąd zaczyna pulsować lampka power a router nie działa. Po podłączeniu innego zasilacza router chodził przez około 20 min po czym padł i nie chce już "gadać"

Moje pytanie czy ktoś z Was miał podobny problem lub wie w jaki sposób go rozwiązać (nie kupując nowego oczywiście ;))

Ewentualnie gdzie mogę oddać taki sprzęt aby ktoś go sprawdził

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prąd i napięcie nie były większe niż w oryginalnym więc teoretycznie nic się stać nie powinno.

Jednak jak mówisz, że działał i przestał to może masz jakiś problem z zasilaczem oryginalnym?

Zrób jeszcze całkowity reset ustawień routera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz zastępczy powinien mieć napięcie takie samo jak oryginalny. Prąd powinien mieć nie mniejszy niż oryginalny, bo nie wiesz jaki prąd pobiera router. Stosując zasilacz o mniejszym prądzie znamionowym można doprowadzić do przeciążenia zasilacza, jego uszkodzenia i nie wiadomo czego jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak

Chłopaki dajcie mi inny pomysł co w tym przypadku zrobić. Czepianie się zasilacza nie ma sensu. Sprawdzałem jego napięcie i jest 12V. Podłączałem pod inne urządzenie i chodziło. Instrukcji od niego nie mam więc jedyny reset jaki wykonałem to nacisnięcie przycisku na tyle obudowy przez 10s. Nic nie pomogło. Może ktos zna jeszcze inny restart?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi