SiQEL Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) Witam napisałem temat bo nie wiem jakie słuchawki wybrać. Oba modele mają podobny koszt z czego jeden ma kartę dźwiękową. W teście PClab znalazłem tylko test słuchawek Creative'a. Interesuje mnie wasze zdanie na temat tych słuchawek szczególnie posiadaczy . To co mnie interesuje w słuchawkach to pozycyjność dźwięku podczas gry, czysty dźwięk ( ładny szczegółowy ) i nie najgorszy odsłuch muzyczny ( tzn. podobny jak np w słuchawkach do telefonu). Proszę o wypowiedzi posiadaczy jak też i osób które mają wiedzę na ten temat. Post napisałem w tym dziale ponieważ najbardziej mi odpowiadał do tematu jakim jest dźwięk w pc z słuchawek. Jeżeli źle wybrałem proszę o przeniesienie. Pozdrawiam. Edytowane 16 Maja 2010 przez SiQEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) To co mnie interesuje w słuchawkach to pozycyjność dźwięku | i nie najgorszy odsłuch muzyczny ( tzn. podobny jak np w słuchawkach do telefonu). Pozycyjność i dokładnośc określenia pozycji? Nie do pogodzenia z jakością dźwięku. Bierz AKG w tej cenie, i zbieraj na dobrą kartę muzyczną - będą to o wiele lepsze efekty. Innymi słowy, słuchawki "gamingowe" czy też "dla graczy" lub "profesjonalnych graczy" są totalnie przereklamowane i przecenione. Jedyny ich trik polega na zastosowaniu membran które mają tak zmodyfikowane pasmo przenoszenia dźwięków że mamy wrażenie iż "czyściej" i "dokładniej" słyszy się kierunek - np. nie jesteśmy w stanie dobrze zlokalizować basu (przynajmniej, w bliskiej odległości) więc słuchawki zaniżają/ograniczają to pasmo. Totalnie nie opłaca się kupować. AKG słynie z dokładności i separatywności (słyszysz dobrze w każdym paśmie) dźwięku - bierz bez zastanowienia - i do tego zbieraj fundusze na dobrą kartę dźwiękową - bo bez niej, to każde słuchawki będą szmelcem. ;] Edytowane 16 Maja 2010 przez ArreatPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 (edytowane) sorki ale nie chciałbym wydać więcej jak 250 zł za całość więc albo pierwsze albo drugie. Edytowane 16 Maja 2010 przez SiQEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 sorki ale nie chciałbym wydać więcej jak 250 zł za całość więc albo pierwsze albo drugie. AKG na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro ?? K430 jest za ok. 250zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 co ty z tym akg ja nie chcę słuchawek dla audiofila albo DJ'a tylko żeby sobie pograć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 dobra nie ważne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptyt Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Z pewnoscia co niektorzy uzytkownicy forum chetnie by mnie zlinczowali, ale ja posiadam te sluchaweczki Razera i sa to najlepsze sluchawki jaki do tej pory mialem, a mialem wczesniej tylko Creative HS-600 i Creative Fatality. Carcharias sa dal mnie co najmniej jeden poziom wyzej. Mikrofon jak dla mnie idealny a same sluchawki super wygodne. Jeszcze nie mialem na uszach wygodniejszych. Co do jakosci muziki sie nie wypowiadam bo nie jestem ekspertem jedyne co zauwazylem to dosc slaby bas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiQEL Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Dziękuję Ci za odpowiedź proszę o dalsze wypowiedzi ten temat może pomóż więcej niż tylko mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Rowniez posiadam sluchawki Razera i zlego slowa o nich powiedziec nie moge - podczas grania sprawdzaja sie swietnie - jakosc dzwieku jest w pelni satysfakcjonujaca i dobrze leza na lbie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...