jonek29 Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Witam szukam dobrego monitora w cenie około 1200 zł, chciałbym następujące rzeczy: - Full HD (1080p) - Tuner TV (DVB-T MPEG4) - >=24" - dobra matryca (no właśnie jaka??) - kontrast (>1:50.000) - może być też w ładnym "opływowym" stylu (jak samsungi) Proszę o jakieś przykłady Zastanawiam się także nad dozbieraniem kasy i kupnem czegoś takiego: Telewizor LG 32" LCD 32LF2510 - Telewizory - Agito.pl Wiem, wiem, powiecie że parametry obrazu są lipne a karta będzie wciskać z siebie siódme poty przy takiej wielkości ekranu i rodzielczości full hd, ale zawsze jest te 32" ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) - kontrast (>1:50.000) Jeszcze nie widziałem LCD czy plazmy z takim kontrastem. Jedynie OLED może poszczycić się czymś takim. Z matryc które ja polecam : IPS , PVA .... można odpuścić jakość i ew. kupić TN pod warunkiem że ma 120 Hz - ostrzejszy obraz ruchomy (monitorów IPS lub PVA 120 Hz w cenie niższej niż kilka tys. jeszcze nie widziałem). Może zainteresuje Cię NEC MultiSync EA231WMi (23", "FullHD, IPS) - poczytaj o jego wadach (właściwie zanim kupisz jakikolwiek monitor to poszukaj informacji nt. jego wad) ps. z 24" do 1200 zł pozostają chyba tylko TN Aaaa ... wybacz ... widzę że jeszcze chcesz tuner w tej cienie ... w takim razie pozostają tylko TN'ki ... ew. może jakiś TV będzie mniejszym złem Edytowane 17 Maja 2010 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 jeżeli będziesz tylko grał to wziąłbym ten TV 32 calowy. jeśli siedzisz blisko i dość często przeglądasz neta i pracujesz w różnego rodzaju dokumentach to niestety nie będzie tego można nazwać komfortową pracą...tak więc 24 z tunerem lepsze. nie dawno wprowadzono dość ciekawe modele, jeden od LG - W2362d a drugi Samsung P2470hd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...