Skocz do zawartości
3NT3R

PC za kwotę 1500zł do 2500zł :)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam bliżej określonego budżetu ale wyrosłem z onanizmu sprzętowego odkąd zarabiam na to co kupuję :) ... chciałbym mieć wydajny i funkcjonalny sprzęt na około 2 latka ... 1 raz go zmodernizować ... używany głównie do = pakiet office , net , autocad w tym civil 3d oraz microstation ( inroads ) dodatkowo może jak znajdę czas 3ds max. Kartę graficzną może dokupię gdy uznam, że jest potrzebna.

poczytałem i złożyłem taki oto zestaw :

• Procesor: AMD Phenom II X4 945 /3.0GHz, 2MB L2, 6MB L3, 95W, BOX, AM3/ 515 zł ( myślałem również nad Athlonem 630 ale podrożał a nie wiem ile jest słabszy )
  • Płyta główna: Asus M4A785TD-V EVO/U3S6 /AMD 785G, DDR3/ 399 zł ( początkowo wybrałem AsRocka za 290zł ale po podwyżce do 340zł postanowiłem dopłacić do SATA 3 i USB 3.0 )
  • Pamięć RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 390 zł ( nie będzie OC lub bardzo małe )
  • Dysk twardy: Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3 290 zł
  • Karta dźwiekowa: Asus Xonar DS 185 zł - ( zagra z kolumnami MicroLab Solo 6C )
  • Nagrywarka DVD: Samsung SH-S223C SATA (black) 99 zł
  • Klawiatura: A4Tech X-Slim
  • Obudowa: Cooler Master Elite 330 (Black) 159 zł
  • Zasilacz: bequiet! PurePower L7 530W 245 zł ( mocno na wyrost ale 50zł mnie nie zbawi )
  • System Operacyjny: Microsoft Windows 7 Home Premium OEM 64Bit 379 zł
suma = 2720 PLN ... jakieś sugestie ?

do tego chcę jakiś czytnik kart - są jakieś lepsze i gorsze ?

pozdr. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Interista

@Szot69

A ja nie. Ten Asus to naprawdę porządna konstrukcja.

Edytowane przez Interista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi