Pietia(lania) Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 panowie sprawa wyglada tak : jest sobie mysza LOGITECH VX REVOLUTION jest tez jakis tam ruter wi-fi mysz jest podlaczona do stacjonarki sprawa wyglada tak , gdy przepycham cos po wi-fi ( wrzucam jakies pliki po FTP np ) , mysz wariuje nie reaguje na rychy , czy tez skacze gubi sie pytanie co z tym zrobic , bawilem sie juz zmianami kanakow w ruterze niestety [gluteus maximus] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) Szczerze wątpię, żeby tak znany producent tak haniebnie dał ciała... ale wszystko jest możliwe. Inne opcje: - zwalony nadajnik w routerze (rozstrojony) -> sieje po kanałach - alternatywny soft w routerze ustawił nadajnik na moc poza homologacją ;) - uszkodzony odbiornik (rozstrojony) edit: myszy odbiornik ofc ;) Edytowane 17 Maja 2010 przez tomazzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 ruter wykluczam poniewaz w drugim domu gdzie mam linksysa ( tutaj jest tp-link ) dzieje sie dokladnie to samo :/ mowisz odbiornik ... bede musial zainwestowac i zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) To nie odbiornik. Mam VX Nano i jezeli uploaduje z komputera po wifi to mysz ma przyciecia. Pomoglo mi na to zmniejszenie mocy nadawczej karty wifi. Problem zniknal. W Menadzerze urzadzen, we wlasciwosciach karty powinno to byc. Druga sprawa jest taka: na jakim kanale dziala Twoja siec wifi? Jezeli blisko srodka pasma 5-6 to wtedy sieje prawie po calym dostepnym pasmie 2,4GHz. WiFi zajmuje praktycznie 4 kanaly. Mozesz sprobowac ja przesunac na ktorys koniec. Kanal 2 albo 11 (w routerze). Edytowane 17 Maja 2010 przez Marynarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Pomoglo mi na to zmniejszenie mocy nadawczej karty wifi.Fakt to kolejna możliwość o której nie pomyślałem... Można też wyciągnąć odbiornik na kablu USB (zmieniając tym samym znaczenie słów "cordless mice" :lol: ) lub wstawić kawełek blachy pomiędzy anteną karty i odbiornikiem myszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) no wlansie zeby bylo weselej to odbiornik i nadajnik widza sie i sa jakies 30 cm od siebie ;] po zmianie na kanal 12 wyglada na to ze dosc pomoglo , wrzucam z 2 lapkow ( czyli max wi-fi ) ile sie da i mysza daje rade Edytowane 17 Maja 2010 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Ja mam karte Intela i wystarczylo ze przesunalem suwak mocy o jeden stopien. Czasem kanal lepiej wybrac taki zeby okoliczne sieci sie nie nakladaly za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 panowie sprawa wyglada tak : jest sobie mysza LOGITECH VX REVOLUTION jest tez jakis tam ruter wi-fi mysz jest podlaczona do stacjonarki sprawa wyglada tak , gdy przepycham cos po wi-fi ( wrzucam jakies pliki po FTP np ) , mysz wariuje nie reaguje na rychy , czy tez skacze gubi sie U mnie też jest router WiFi Linksysa i myszka Logitech VX Nano (nanoodbiornik) - objawy były te same. Generalnie kombiowałem na wszelkie sposoby z mocą sygnału karty WiFi jak i routera to nic nie pomagało. Problem rozwiązał dołączony do zestawu przedłużacz. Umieszczenie nanoodbionika w podstawce i umieszczenie w pobliżu myszki (około 30-40 cm) rozwiązało problem :) Chociaż przyznam, że miałem momenty zwiątpienia i zastanawiałem się czy to było najlepiej wydane 250 zł w życiu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) Ciekawy temat, tym bardziej że sam mam WiFi (ruter Minitar Black AP) oraz bezprzewodową mysz MX1100 (w odległości ok 60cm od wspomnianego rutera) i nigdy nie miałem problemów z zasięgiem. Natomiast siostra również ma bezprzewodową mysz RX650 podłączoną do laptopa który łączy się przez WiFi z ów ruterem i też nie ma żadnych problemów z zasięgiem. A jeszcze wcześniej przed MX1100 miałem bezprzewodowego A4Techa o co prawda dość słabym zasięgu, ale pojawienie się w domu WiFi nie pogorszyło go bardziej. Więc nie wiem czym te problemy są spowodowane - czy ruterem czy myszą - ale jak widać można mieć WiFi oraz mysz bezprzewodową i cieszyć się dobrym zasięgiem :) Dodam że ruter mam obecnie ustawiony na kanał 1, a wcześniej przez długi czas miałem 13 i na obydwu mysz działała ok. //edit: Tak sobie teraz przypominam że na początku miałem chyba jeszcze kanał 7 (ale wtedy chyba jeszcze nie miałem rutera, tylko samą kartę WiFi) i na tym kanale wspomniany A4 Tech również dobrze działał. Edytowane 18 Maja 2010 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...