kruko0 Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) Mam w piwnicy Tualatina 1200 i stary komputer z celeronem 633. Chciałbym odpalić tego mocniejszego procka na tej płycie, ale ona ma socket 370 ppga, a procek jest na ppga2. Na jakiejś ruskiej stronce pisze, że trzeba zrobić najpierw przeróbkę FC-PPGA2 na FC-PPGA i potem na PPGA. Czy takie coś jest wykonalne i czy pójdzie na płycie P6BAT-A+ bez przejściówki na slot 1 ? Edytowane 17 Maja 2010 przez kruko0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJH83 Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) Jak bez zadnych kombinacji dziala ci tam celeron 633 to masz tam fcpga(na ppga dzialaja tylko mendocino) i wystarczy zrobic to <- klik, jak nie zadziala tak to zapodaj jak nizej(spotkalem sie ze to z przyklejonego tematu nie dziala zwlaszcza na mobasach compaq). Tutaj <-klik masz opisana moja probe moda ppga-fcpga2, zabawy masa, niekoniecznie dziala z kazda przejsciowka/mobo, latwo to uszkodzic ogolnie gra nie warta swieczki lepiej sobie kupic lepsza przejsciowke slot1-fcpga/mobo i zrobic bx-mod, no chyba ze chce sie zmodzic plyte z tylko ppga na pcb i ma sie troche checi. Edytowane 18 Maja 2010 przez DJH83 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruko0 Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Niestety nie działa na Twoim schemacie... W instrukcji jest napisane, że to płyta z ppga i nie wiem dlaczego działa mi ten celeron, ale pentium II na slot 1 nie działa... kiedyś działał, ale się zepsuł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...