Icyto Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Jaki zestaw byście polecali za ok. 1100zł? Ma służyć głównie do internetu, filmów HD, Photoshopa i może trochę gier. Nie znam się zbytnio na komputerach ale złożyłem taki zestaw (ceny wzięte z esc.pl): Procesor: AMD Athlon II X2 240 /2.8GHz, 2x1MB, 65W, BOX, AM3/ 199 zł Płyta główna: AsRock M3A785GMH/128M /AMD 785G, DDR3-1600, mATX/ 279 zł Pamięć RAM: GoodRam 2GB 1600MHz CL9 195 zł Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 179zł Obudowa: Tacens Prior (92mm Fan, bez zasilacza) 120 zł Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN 400W 155 zł Czy jest to zestaw kompatybilny ze sobą? Co byście mi doradzili? Mogę ewentualnie dołożyć ze 100zł. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) Jak mozesz dorzucic 100 zł. to zmien plyte glowna na AsRock M3A770DE 249 zł. i proca na AMD Phenom II X2 550 315 zł. Przy odrobinie szczescia odblokujesz go do x3/x4. Reszta ok, rozumiem ze grafike masz ze starego kompa czy chciales korzystac z integry na tym m3a785gmh? Edytowane 17 Maja 2010 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icyto Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 No właśnie nie mam karty graficznej, chciałem korzystać ze zintegrowanej. Wątpię, żeby mój Geforce 6200 256mb był lepszy od tej zintegrowanej (a może?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Nie jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Dołóż do CM Elite 310 te 30zł i kup lepsze chłodzenie - np.: SilentiumPC Spartan HE923... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) No właśnie nie mam karty graficznej, chciałem korzystać ze zintegrowanej. Wątpię, żeby mój Geforce 6200 256mb był lepszy od tej zintegrowanej (a może?). Na benchmarku masz test tej zintegrowanej karty graficznej w kilku popularnych grach. Link: http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/W_jakie_gry_pogramy_na_Integrze_AMD._Test_Radeona_HD_4200-2914.html Edytowane 17 Maja 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Bez obrazy ale testy z benchmark.pl mozna sobie wsadzic tak gdzie nie siega slonce . Jeden z najgorszych jak nie najgorszy portal o tematyce komputerowej. Obudowe mozesz sobie zostawic , ten tacens tez jest dobry. Jak bedziesz podkrecal to warto pomyslec nad lepszym chlodzeniem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icyto Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Czyli mogę z czystym sumieniem kupić zestaw który podałem w pierwszym poście (na razie nie zamierzam podkręcać)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) Czyli mogę z czystym sumieniem kupić zestaw który podałem w pierwszym poście (na razie nie zamierzam podkręcać)? IMO zamien na tego phenoma x2 550 jak mozesz dolozyc te 100zł. a mobo zostaw jak nie masz grafy innej. Edytowane 17 Maja 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Bez obrazy ale testy z benchmark.pl mozna sobie wsadzic tak gdzie nie siega slonce . Jeden z najgorszych jak nie najgorszy portal o tematyce komputerowej. Obudowe mozesz sobie zostawic , ten tacens tez jest dobry. Jak bedziesz podkrecal to warto pomyslec nad lepszym chlodzeniem ;) Nikt nie napisał że to jest rzetelny test. W każdym razie jest jakiś odnośnik czy warto kupować płytę wraz z kartą graficzną zintegrowaną i na razie zadowolić się tym co jest. Lub zrezygnować i dołożyć do czegoś lepszego. :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Tak jest ;) No chyba ze byl bys w stanie dolozyc do tego phenoma II bo warto ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Do AII X2 240 kupowanie chłodzenia raczej nie ma sensu. Na BOX wyciągnie ok. 3,6 - 3,7GHz (u mnie nie idzie dalej niż 3,61) i to będzie prawdopodobnie max dla tego procka. Ew. jak go będzie katował 1,6V to może kilka MHz zyska. Natomiast do PII byłoby wskazane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icyto Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 W takim razie dołożę trochę to Phenoma. Dzięki za rady. Temat można już chyba zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...