Skocz do zawartości
sector

Gigabyte GA-H55M-S2H + Zalman CNPS 10X FLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taka oto plytke:

Dołączona grafika

Rozmyslam wlasnie nad zakupem coolera na i3 530, bo boxowy to jest dobry, ale na chwile. No i tak sie zastanawialem nad Zalmanem CNPS 10x FLEX. Jest w miare dobry i dosyc tani. Dodatkowo wentyla wybieram sobie sam co takze jest plusem. Nie wiem tylko jednego. Czy zmiesci sie on na moja mobo i bede mial nadal mozliwosc wsadzenia 2giej kosci RAM.

Niby na zdjeciach wyglada ze jest na tyle wysoki, ze wystaje ponad RAM, ale czy faktycznie tak jest? Ma go ktos moze i moglby sie wypowiedziec?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak troszkę o/t, ale widzę że masz Core i3/530 non/OC, więc może warto by było poymyśleć nad tą Noctuą ? - NH-U9B SE2.Jest mniejsza, ma dobrą zapinkę & można obrócić radiator.Taka propozycja do rozważenia z mojej strony (chyba że zamierzasz mocno dość OCnąć CPU ...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm... po pierwsze z tego co widze, to ta wersja jest sporo drozsza od  Zalmana i to jest raz. Dwa, wielkosc zalmana to dla mnie nie problem o ile mobo pozwoli. Narazie nie podkrecalem bo tak naprawde mam sprzet od dzisiaj. Chcialem w sklepie sprawdzic czy da rade wejsc druga kosc ram, ale jak zwykle nie mieli tego radiatora :/

drugi post z 10am

W prolinie znalazlame za 179, takze niezle no i w zestawie 2 wentyle. Czuje, ze jednak zdecyduje sie na niego zwlaszcza, ze mam pewnosci, ze jest zgodny z moja plytka. Dzieki potfur! :wink:

<FONT size="1">Naucz się edytować albo czekaj >24h//Orgiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi