sector Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Mam taka oto plytke: Rozmyslam wlasnie nad zakupem coolera na i3 530, bo boxowy to jest dobry, ale na chwile. No i tak sie zastanawialem nad Zalmanem CNPS 10x FLEX. Jest w miare dobry i dosyc tani. Dodatkowo wentyla wybieram sobie sam co takze jest plusem. Nie wiem tylko jednego. Czy zmiesci sie on na moja mobo i bede mial nadal mozliwosc wsadzenia 2giej kosci RAM. Niby na zdjeciach wyglada ze jest na tyle wysoki, ze wystaje ponad RAM, ale czy faktycznie tak jest? Ma go ktos moze i moglby sie wypowiedziec? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość potfur Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Ja tak troszkę o/t, ale widzę że masz Core i3/530 non/OC, więc może warto by było poymyśleć nad tą Noctuą ? - NH-U9B SE2.Jest mniejsza, ma dobrą zapinkę & można obrócić radiator.Taka propozycja do rozważenia z mojej strony (chyba że zamierzasz mocno dość OCnąć CPU ...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Hm... po pierwsze z tego co widze, to ta wersja jest sporo drozsza od Zalmana i to jest raz. Dwa, wielkosc zalmana to dla mnie nie problem o ile mobo pozwoli. Narazie nie podkrecalem bo tak naprawde mam sprzet od dzisiaj. Chcialem w sklepie sprawdzic czy da rade wejsc druga kosc ram, ale jak zwykle nie mieli tego radiatora :/ drugi post z 10am W prolinie znalazlame za 179, takze niezle no i w zestawie 2 wentyle. Czuje, ze jednak zdecyduje sie na niego zwlaszcza, ze mam pewnosci, ze jest zgodny z moja plytka. Dzieki potfur! :wink: <FONT size="1">Naucz się edytować albo czekaj >24h//Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...