Skocz do zawartości
Polo

Problem (chyba) z dzwiekiem w grach

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewiem problem. W kazdej grze srednio co 2-3sec mam takie zaciecia kompa. Takie ala zmulenia (jakanie dzwieku) i wydaje mi sie ze to przez dzwiek ale nie wiem jak temu zaradzic :( Mam ASUS'a A7V333 z zintegrowana karta muzyczna. Nie wiecie przez co moga byc takie zwiechy (jakania)? Poczatkowo myslalem ze to zle sterowniki od grafy ale chyba z 6 roznych instalowalem i nic. HELP!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

via hyperion 4.46

error detected..............

VIA Hyperion 4in1 4.47v1

sorx moj blad :D :D

zdarza się... :wink:

wogóle to nie wiem czy nie lepiej zostac przy 4.46 bo podobno 4.47 nieźle daje po wydajnośći... hmm... przynajmniej w 3DMarku... tak słyszałem... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

via hyperion 4.46

error detected..............

VIA Hyperion 4in1 4.47v1

sorx moj blad :D :D

zdarza się... :wink:

wogóle to nie wiem czy nie lepiej zostac przy 4.46 bo podobno 4.47 nieźle daje po wydajnośći... hmm... przynajmniej w 3DMarku... tak słyszałem... :?

ale te 4.47 to chyba nie dawno wyszly bo z dwa tygodnie temu bylem na viaarena w dziale drivers to byly 4.46 :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem najnowsze sterowniki do plyty, zaladowalem najnowszy BIOS, sterowniki do karty graf. mam tez najnowsze (tylko jedne do XP sa ... heh), "DMA jezeli dostepny" tez mam wlaczone i nadal to samo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No plytke zmienialem jakies pol roku temu i z tego co pamietam to nie mialem tego problemu ale pozniej cos sie z winda zwalilo i na nowo instalowalem i wtenczas zaczelo sie rypac :( W innych grach (GTA: VC; MATRIX) jest to mniej odczuwalne ale np. w Encalve strasznie to przeszkadza a kiedys chodzilo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na twoim miejscu pobawił bym sie sterownikiem od karty dźwiekowej, tzn. poszukał jakiegos nowszego może... bo powiem Ci, że juz kiedys spotkałem sie z takim przypadkiem,a le to było dawno i mało pamietam... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na twoim miejscu pobawił bym sie sterownikiem od karty dźwiekowej, tzn. poszukał jakiegos nowszego może... bo powiem Ci, że juz kiedys spotkałem sie z takim przypadkiem,a le to było dawno i mało pamietam...  :?

mialem/mam bardzo czesto doczynienia z ta plyta i zawsze uzywalem/uzywam org. driverow ze strony asusa i zawsze bylo/jest ok. Watpie zeby to mialo jakikolwiek zwiazek z dzwiekowka co innego moze powodowac "zwisy" a przy okazji dzwiek sie tez zacina moze jakis soft dzialajacy w tle :?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No problem wlasnie w tym ze sa tylko jedne jedyne sterowniki pod XP do audio na tej plycie. Na stronie ASUS'a sa te same stery co dostalem w pudle z plyta. Dobra pomecze sie.. moze cos wymysle. THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niemam dla ciebie rozwiazania problemu ale mam cos co pomoze ci ustalic co powoduje te przycinki a mianowicie w menadzeze uzadzen zwyczjnie wylacz karte dziekowa i wtedy zobacz czy nadal gierka ci sie zacina :idea: bedziesz przynajmniej wiedzial na czym stoisz ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...