Marthedar Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Witam! Mój problem jest związany z wbudowanym mikrofonem w laptopie HP Compaq6720s, korzystam z systemu VISTA, karta dźwiękowa ZINTEGROWANA. Od razu zakładam, że jestem dziewczyną i moja znajomość komputera nie jest najlepsza, no, ale najgorsza też nie Problem tkwi w tym, że kiedy chce porozmawiać przez skype, moje wiadomości słowne nie dochodzą do odbiorcy, krótko mówiąc, mikrofon nie działa. Oczywiście pomocnik skype od razu wyświetla następującą wiadomość: „nie słyszy cie zbyt dobrze. spróbuj przysunac mikforon blizej ust lub zwiekszyc głośność mikrofonu. Jesli twoj mikrofon ma przycisk wyciszenia, upewnij sie ze jest wyłączony.” Zajrzałam do panelu sterowania i zarówno głośnik, jak i mikrofon są wykrywalne przez system, w ustawieniach wszystko zmieniłam (mikrofon nie jest wyciszony), tak jak powinno wyglądać (kontaktowałam się ze znajomym, którego poprosiłam o przedstawienie mi jego ustawień, są identyczne). Następnie skorzystałam z pomocy, który zaproponował mi Skype, weszłam w NARZĘDZIA -> OPCJE -> USTAWIENIA AUDIO i pisze, że wszystko działa poprawnie.. No i krótko mówiąc, szlag mnie trafi, jeśli nie dojdę do tego, co jest nie tak. Uwierzcie, przeglądałam różne fora dotyczące tego tematu, dlatego bardzo proszę, nie odsyłajcie mnie na inne, oczekuje odpowiedzi ;) Zastanawiam się, czy problem jest może związany z kartą dźwiękową? Czy musze wgrać jakieś sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...