un_ix Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 :arrow: witam mam powazny problem. poszukuje pilnie dobrej plyty glownej pod P4 ze wskazaniem na overclocking i DUAL-DDR. czas mnie nagli (2-3 tygodnie), bo obecna plyte przekazuje siostrze pod Celeron'a. cena - do 600 zl. prosze o wszelakie propozycje co do MOBO. osobiscie przypalilem sie na Gigabyte GA-8SQ800Ultra (SiS655), ale czy zaspokoi on moje oczekiwania OC? przeszukalem forum za tematami odnosnie MOBO pod P4, ale nic konkretnego nie znalazlem. teraz tylko pelno tematow o Athlon'ach i plytach pod niego, a P4 - nie ma :( moze lepiej byloby sprzedac mojego P4 (2.0A) i postawic na Athlon'a i Epox'a 8RDA3+, ale kto mi kupi procka za rozsadna cene? prosze o wasze propozycje odnosnie plyty - z gory piekne dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucAss Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 polecam EPOX 4PDAI i865PE Springdale Socket478 FSB800 DualDDR SerialATA USB 2.0 Sound 6ch LAN ATX albo Albatron PX865PE Pro i865PE Socket478 FSB800 DualDDR SerialATA AGPx8 LAN Sound 6ch. ATX pierwsza nieco powyzej 600, druga ponizej, ale no i tak SiSa655 zostawia w tyle jesli chodzi o wydajnosc i OC !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 [...] EPOX 4PDAI i865PE Springdale Socket478 FSB800 DualDDR SerialATA USB 2.0 Sound 6ch LAN ATX [...] :arrow: LucAss - twoja odpowiedz dala mi duzo do myslenia. polecasz EPOX'a 4PDAI, ktory rozni sie od EPOX'a 4PDA2+ tym, iz nie posiada RAID'a (poki co, tyle o nich wyczytalem). wlasnie EPOX 4PDA2+ dostal najwyzsza w historii ocene wsrod testowanych plyt glownych od serwisu IN4.pl, co naprawde mnie cieszy. recenzja dostepna tu: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=148&...ctr_str_numer=1. z recenzji mozemy przeczytac rowniez, iz: Spodziewane ceny detaliczne, jakie podał dystrybutor - Epox 4PCA3+ 760zł, Epox 4PDA2+ 669 złstad moje pytanie - dlaczego u Was w sklepie EPOX 4PDA2+ kosztuje 200 zl drozej niz sugeruje dystrybutor? poki co, poczekam jeszcze te dwa tygodnie, moze ceny tych Epox'ow troszke spadna. zachecam oraz prosze innych o wypowiedzi na temat godnych polecenia plyt gl. pod P4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Hmmm raczej brałbym coś 875 - zresztą te płyty Epoxa co podałeś na zagranicznych www nie są takie super :/ zresztą pisali, że 865 jest z lekka nie dorobiony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Hmmm raczej brałbym coś 875 [...]:arrow: MKa11 - moglbys rozwinac swoja wypowiedz? rozchodzi mi sie o konkretne modele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Problem jest taki, że płytki na 875 są po prostu droższe niż 600 PLN :/ ale imho warto zawsze dołożyć trochę i kupić lepszą mobo :) a z 865 - nie wiem co jest najciekawszego - jeszcze za wiele nie widziałem, zresztą i tak trzeba trochę poczekać żeby wszystoko trochę ostygło :) i będzie widac co najlepiej chodzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucAss Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 [...] EPOX 4PDAI i865PE Springdale Socket478 FSB800 DualDDR SerialATA USB 2.0 Sound 6ch LAN ATX [...] :arrow: LucAss - twoja odpowiedz dala mi duzo do myslenia. polecasz EPOX'a 4PDAI, ktory rozni sie od EPOX'a 4PDA2+ tym, iz nie posiada RAID'a (poki co, tyle o nich wyczytalem). wlasnie EPOX 4PDA2+ dostal najwyzsza w historii ocene wsrod testowanych plyt glownych od serwisu IN4.pl, co naprawde mnie cieszy. recenzja dostepna tu: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=148&...ctr_str_numer=1. z recenzji mozemy przeczytac rowniez, iz: Spodziewane ceny detaliczne, jakie podał dystrybutor - Epox 4PCA3+ 760zł, Epox 4PDA2+ 669 złstad moje pytanie - dlaczego u Was w sklepie EPOX 4PDA2+ kosztuje 200 zl drozej niz sugeruje dystrybutor? poki co, poczekam jeszcze te dwa tygodnie, moze ceny tych Epox'ow troszke spadna. zachecam oraz prosze innych o wypowiedzi na temat godnych polecenia plyt gl. pod P4. jak sie pojawia gdziekolwiek indziej to zobaczysz ze to nei nasz wymysl... netcop sie pomylil w cenach, albo go w blad ktos wprowadzil... no ale masz racje epox jest w tym przypadku bardzo drogi duzo tanszy jest albatron Pro albo full wypas Pro II... poczytaj recenzje, ma bardzo dobre, podkrecil sie wiecej niz abit ic7-g na fsb !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucAss Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Hmmm raczej brałbym coś 875 - zresztą te płyty Epoxa co podałeś na zagranicznych www nie są takie super :/ zresztą pisali, że 865 jest z lekka nie dorobiony... Chyba mało czytałeś !!! W recenzjach na OCWorkbench i Hexus.net model ASUSa P4P800 na i865PE pobił w testach model P4C800 na i875P i został przez Hexusa okrzyknięty najbardziej wydajną płytą pod P4 !!! Drugi przykład to Albatron. Producent ten mimo że bardzo blisko związany z Intelem (jako pierwszy wydał płytę i865PE na Świecie) zrezygnował z wydania płyty na i875P !!! W uzasadnieniu przedstawiciele firmy podali, że to dlatego że 865PE od 875P niczym się zasadniczo oprócz PATa nie różni !!! Dlatego wydali model Pro II z takim zarąbistym wyposażeniem, m.in. 8kanałowy kodek dźwięku Envy 24 !!! Mam cytować dalej ? i865PE Springdale rulez !!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 [...] EPOX 4PDAI i865PE Springdale Socket478 FSB800 DualDDR SerialATA USB 2.0 Sound 6ch LAN ATX [...] :arrow: LucAss - twoja odpowiedz dala mi duzo do myslenia. polecasz EPOX'a 4PDAI, ktory rozni sie od EPOX'a 4PDA2+ tym, iz nie posiada RAID'a (poki co, tyle o nich wyczytalem). wlasnie EPOX 4PDA2+ dostal najwyzsza w historii ocene wsrod testowanych plyt glownych od serwisu IN4.pl, co naprawde mnie cieszy. recenzja dostepna tu: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=148&...ctr_str_numer=1. z recenzji mozemy przeczytac rowniez, iz: Spodziewane ceny detaliczne, jakie podał dystrybutor - Epox 4PCA3+ 760zł, Epox 4PDA2+ 669 złstad moje pytanie - dlaczego u Was w sklepie EPOX 4PDA2+ kosztuje 200 zl drozej niz sugeruje dystrybutor? poki co, poczekam jeszcze te dwa tygodnie, moze ceny tych Epox'ow troszke spadna. zachecam oraz prosze innych o wypowiedzi na temat godnych polecenia plyt gl. pod P4. To sa ceny netto! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 [...] z recenzji mozemy przeczytac rowniez, iz: Spodziewane ceny detaliczne, jakie podał dystrybutor - Epox 4PCA3+ 760zł, Epox 4PDA2+ 669 złstad moje pytanie - dlaczego u Was w sklepie EPOX 4PDA2+ kosztuje 200 zl drozej niz sugeruje dystrybutor? [...] To sa ceny netto!:arrow: Kosher - wyglada na to, ze sa to ceny netto (porownujac je z oferta Sirius.pl), ale na IN4.pl napisali, ze sa to ceny detaliczne (=brutto)... czyli popelnili blad. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 [...] z recenzji mozemy przeczytac rowniez, iz: Spodziewane ceny detaliczne, jakie podał dystrybutor - Epox 4PCA3+ 760zł, Epox 4PDA2+ 669 złstad moje pytanie - dlaczego u Was w sklepie EPOX 4PDA2+ kosztuje 200 zl drozej niz sugeruje dystrybutor? [...] To sa ceny netto!:arrow: Kosher - wyglada na to, ze sa to ceny netto (porownujac je z oferta Sirius.pl), ale na IN4.pl napisali, ze sa to ceny detaliczne (=brutto)... czyli popelnili blad. Spodziewane ceny detaliczne, jakie podał dystrybutor - Epox 4PCA3+ 760zł, Epox 4PDA2+ 669 zł. To fakt, tak dokladnie napisali a co do tematu to ten EPOX rzeczywiscie nieglupi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 :arrow: LucAss - ten ASUS P4P800 przedstawia sie zachecajaco, ale poki co nie ma go jeszcze na polskim rynku :( nie wiesz kiedy sie pojawi u nas w Polsce i tym samym u Was w sklepie? jaka moze byc jego cena? jezeli zaoszczedzilbym na swoim WC (w budowie), to moze i na plyte znalazloby sie dodatkowe 100 zl. no nic, bede rozmyslal nad plyta, a teraz pakuje sie w autokar i pedze na 3 dni na slowacje. pozdrawiam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 :arrow: LucAss - ten ASUS P4P800 przedstawia sie zachecajaco, ale poki co nie ma go jeszcze na polskim rynku :( nie wiesz kiedy sie pojawi u nas w Polsce i tym samym u Was w sklepie? jaka moze byc jego cena? jezeli zaoszczedzilbym na swoim WC (w budowie), to moze i na plyte znalazloby sie dodatkowe 100 zl. no nic, bede rozmyslal nad plyta, a teraz pakuje sie w autokar i pedze na 3 dni na slowacje. pozdrawiam :D http://abcdata.pl/produkt.asp?pid=C6500189 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucAss Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 :arrow: LucAss - ten ASUS P4P800 przedstawia sie zachecajaco, ale poki co nie ma go jeszcze na polskim rynku :( nie wiesz kiedy sie pojawi u nas w Polsce i tym samym u Was w sklepie? jaka moze byc jego cena? jezeli zaoszczedzilbym na swoim WC (w budowie), to moze i na plyte znalazloby sie dodatkowe 100 zl. no nic, bede rozmyslal nad plyta, a teraz pakuje sie w autokar i pedze na 3 dni na slowacje. pozdrawiam :D Już jest u nas normalnie w sprzedaży ale ilości mocno ograniczone :) Pozdrawiam ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 :arrow: minelo juz chyba z 2 tygodnie. przegladnelem kilka dodatkowych testow, porownan itp. wacham sie miedzy plytami Asus P4P800 Deluxe, a Abit IS7. Asus w zagranicznych testach byl niesamowity. jego mozliwosci OC sa niczego sobie, chociaz ma maly zakres operowania napieciem dla CPU. dlatego w oko wpadl mi Abit, ktory posiada wiekszy zakres manipulacji napiec. przeczytalem juz porownaie plyt na benchmark.pl, czekam jeszcze na dokonczenie recenzji Abit'a IS7-G na twojepc.pl (nie wiecie kiedy ono nastapi?) i mysle, ze nie bede mial juz wiekszych problemow z wyborem nowego MOBO dal mojego P4. moze macie dla mnie jakies rady, uwagi, porady odnosnie powyzszych plyt - mile bede je czytal i rozwazal. z gory dzieki. LucAss - kiedy w Sirius.pl pojawia sie plyty Abit IS7 i IS7-G? poki co u Was jest dostepna tylko wersja Abit IS7-E (okrojona), a w barwkomp.pl maja juz Abit'a IS7. prosze o jakies info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 z tym abitem sa problemy wycofuja albo nie sprzedaja go Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 jakie problemy?? jestem raczej na bieżąco , o żadnych problemach z tym abitem nie słyszałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=406209#406209 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 a no tak-jesli to prawda- a nie tylko ssanie z palucha zafajdanego jakiegos serwisanta- to juz trudno ze traktują nas jak 3 świat-albo abit celowo wypuszcze je do nas-ale tylko po co??-wiec chyba ten wariant odpada -albo faktycznie dał ciała na maxa-szkoda ze znowu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 ale do cholery- jakos w to nie wierze na marginesie-na giełdzie w katowicach byłem -kpuiłem jak zwykle cdr - i mówie sobie -popytam leszczy o sprzet: podchodze do kilku i mniej iecej słysze od kazdego to samo- -epox,abit-Panie-kto tym handluje-szajs jakich mało -tylko esc sie liczy -jak ma pan wiecej kasy to mam prawdziy high-end-wyciaga msi zabiłem faceta smiechem- mysle ze najsensowniej bedzie spytac łukiego z siriusa- w koncu sie na tym zna no i wie jesli faktycznie cos by było z nimi nie tak-na pewno powie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 ale do cholery- jakos w to nie wierze na marginesie-na giełdzie w katowicach byłem -kpuiłem jak zwykle cdr - i mówie sobie -popytam leszczy o sprzet: podchodze do kilku i mniej iecej słysze od kazdego to samo- -epox,abit-Panie-kto tym handluje-szajs jakich mało -tylko esc sie liczy -jak ma pan wiecej kasy to mam prawdziy high-end-wyciaga msi zabiłem faceta smiechem- mysle ze najsensowniej bedzie spytac łukiego z siriusa- w koncu sie na tym zna no i wie jesli faktycznie cos by było z nimi nie tak-na pewno powie to napisz co ci odpowidzial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 no ja nie jestem zainteresowany zakupem tego abita-jak nie chcecie zapytac sami to oczywista pogadam z nim na gg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 z tym abitem sa problemy wycofuja albo nie sprzedaja go:arrow: qrcze, nie dobrze sie dzieje. myslalem, ze to tylko seria IC7 jest walnieta, a tu sie okazuje, ze IS7 tez. musze sie pozadnie zastanowic co daleje mam robic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 chyba czas sie przesiasc na asusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 z tym abitem sa problemy wycofuja albo nie sprzedaja go:arrow: qrcze, nie dobrze sie dzieje. myslalem, ze to tylko seria IC7 jest walnieta, a tu sie okazuje, ze IS7 tez. musze sie pozadnie zastanowic co daleje mam robic... ja też chciałem sobie kupić abita is7-e ale zrezygnowałem. Kupuję SOLTEKA 86SPE-L. Jest wydajniejszy od abita is7-e, ma nienajgorsze wyposażenie, i świetne o/c. Wam też radzę nie brać żadnych abitów bo do nas trafiają odpadki, tylko brać SOLTEKA. Kumpel go ma i wykręcił p4 1,6 na 2,9Ghz na domowej roboty WC(tem max w stress 48*). To cud nie płyta! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 z tym abitem sa problemy wycofuja albo nie sprzedaja go:arrow: qrcze, nie dobrze sie dzieje. myslalem, ze to tylko seria IC7 jest walnieta, a tu sie okazuje, ze IS7 tez. musze sie pozadnie zastanowic co daleje mam robic... ja też chciałem sobie kupić abita is7-e ale zrezygnowałem. Kupuję SOLTEKA 86SPE-L. Jest wydajniejszy od abita is7-e, ma nienajgorsze wyposażenie, i świetne o/c. Wam też radzę nie brać żadnych abitów bo do nas trafiają odpadki, tylko brać SOLTEKA. Kumpel go ma i wykręcił p4 1,6 na 2,9Ghz na domowej roboty WC(tem max w stress 48*). To cud nie płyta! mo widzisz ,a na platforme SocketA do nas trafiaja Solteki z odpadow ,a Abity normalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Już jest u nas normalnie w sprzedaży ale ilości mocno ograniczone :) Pozdrawiam ! No nareszcie sie pokazałeś na forum tweaka :D a poza tym jak myślisz ten Albatron jest lepszy od nowego Abita IS7 - G ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 z tym abitem sa problemy wycofuja albo nie sprzedaja go:arrow: qrcze, nie dobrze sie dzieje. myslalem, ze to tylko seria IC7 jest walnieta, a tu sie okazuje, ze IS7 tez. musze sie pozadnie zastanowic co daleje mam robic... ja też chciałem sobie kupić abita is7-e ale zrezygnowałem. Kupuję SOLTEKA 86SPE-L. Jest wydajniejszy od abita is7-e, ma nienajgorsze wyposażenie, i świetne o/c. Wam też radzę nie brać żadnych abitów bo do nas trafiają odpadki, tylko brać SOLTEKA. Kumpel go ma i wykręcił p4 1,6 na 2,9Ghz na domowej roboty WC(tem max w stress 48*). To cud nie płyta! mo widzisz ,a na platforme SocketA do nas trafiaja Solteki z odpadow ,a Abity normalne widzocznie soltek chce z polski "wygonić" AMD a ABIT chce nas oduczyć kupowania intela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 za 700 zl masz epoxa 8rda + 1700xp (jak sprzedasz P4 to ci na pewno starczy nawet na cos lepszego) INTEL SUCKZ ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 za 700 zl masz epoxa 8rda + 1700xp (jak sprzedasz P4 to ci na pewno starczy nawet na cos lepszego) INTEL SUCKZ !:arrow: tylko kto mi kupi tego P4 (za przyzwoita cene)...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...