kotekzkz Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Buduje kompa, przy czym robię to pierwszy raz. Mam problem z połączeniem kilku kabelków. Budzą wątpliwości ze względu na inne oznaczenia na płycie i obudowie. Zacznijmy od FireWire na obudowie: Tak wygląda port na MOBO: Imageshack - ie1394.jpg A tak kabel FIREWIRE z obudowy: Imageshack - kabelfirewire.jpg No i opis wszystkich żył: Biały - VP 2x Czarny - VG 2x Zielony - TPB+ Niebieski - TPA+ Pomarańczowy - TPA- Czerwony - TPB- Czarny gruby - Ground a tutaj jeszcze opis portu z instrukcji obsługi: Yfrog Image : yfrog.com/5nbeznazwy1kopiabg Zależałoby mi na szczegółowości odpowiedzi gdyż jak wcześniej napisałem jestem w dziedzinie laikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotekzkz Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 Sorry że tak post pod postem ale mam kolejne pytanie w tym samym temacie i nie chcialem zakladać nowego. Przejdę zatem do nowej kwestii, a mianowicie chodzi mi o polaczenie wentylatorów w Obudowie thermaltake armor z plyta asus p6t. Oto zdjecia wentylatorów: 1. Przód obudowy THERMALTAKE TT-1225 DC 12V A1225L12S 0.30AMP Yfrog Image : yfrog.com/55wentylator1j Oprócz wtyczki i gniazda molex jest taki kabel: Yfrog Image : yfrog.com/jywentylator1konektorj 2. Ten wentyl nie był nigdzie zamontowany i nie wiem gdzie go zamontować THERMALTAKE TT-9025A DC 12V A9225L12S 1.13AMP Z kabli to jedynie ma gniazdo i wtyczke molex Yfrog Image : yfrog.com/7dwentylator2j 3. Jest taki sam jak wentylator 1. Zamontowany z tyłu obudowy na dole 4. Jest taki sam jak wentylator 2. Zamontowany z tyłu obudowy na górze Yfrog Image : yfrog.com/2owentylatorytylobudowyj 5. 25cm wentylator na ścianie obudowy THERMALTAKE TT-2230A DC 12V A22030L12S 0.15AMP Z kabli jedynie gniazdo i wtyczka molex Yfrog Image : yfrog.com/6fwentylator5j A teraz zdjęcia portów na Płycie głównej: 1. CHA_FAN2 Yfrog Image : yfrog.com/jx1obcietaj 2. CHA_FAN1 Yfrog Image : yfrog.com/5d2obcietaj 3. PWR_FAN Yfrog Image : yfrog.com/2g3obcietej 4. CPU_FAN Yfrog Image : yfrog.com/iz4obcietej No i oczywiście pytanie jak to połączyć Zasilacz najprawdopodobniej będzie Corsair 850W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...