SamotaN Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Witam, zastanawiam się nad zakupem zewnętrznego dysku twardego. Po głowie mi chodzi WD My Book Essential 2.0 1TB USB 2.0 ( LINK jednak czytałem że są problemy z softem. Dysk ma głównie służyć po to żeby sobie stał i sporadycznie można było go przenieść, nie będzie on codziennie pod innym kompem. Czy to dobry dysk w tej cenie ? czy może polecacie coś innego? Jeszcze mam pytanie, czy ten dysk można podłączyć tylko poprzez USB, czy jest jakiś szybszy interfejs ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) Do takich zastosowań dobry jest każdy dowolny. Pod win7 działa bez żadnego dodatkowego oprogramowania. Zresztą jaka to filozofia zaktualizować oprogramowanie do najnowszej wersji w razie problemu? Co do innych złącz to chyba potrafisz czytać opis na stronie sklepu i producenta? :) Edytowane 21 Maja 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Mam jeden dysk 1TB WDC MyBook. Kupilem go jakos z 2-3 lata temu i nie mialem z nim nigdy zadnego problemu. Dziala nadal jak zloto. Mam juz go zapelnionwgo w calosci i nadal (odpukac) smiga dobrze. Niedlugo planuje go zrobic na backup danych na skrypcie linuxowym, takze ja Ci go polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...