Forin Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 (edytowane) Do radiatora Thermochill pa120.3 wybrałem złączki: Bitspower Premium G3/8" Silver Shiny High Flow 1/2" Fitting Tubing Application : 1/2" W opisie bloku CPU jest: 1/2" High Flow Hose Barb Blok na northbridge, swiftech MCW-30 który wąż tygona mam wybrać?: Tygon 3603 3/8" ID (1/2" OD) Clear Tubing Tygon 3603 1/2" ID (3/4" OD) Clear Tubing Edytowane 31 Maja 2010 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Tygon 3603 3/8" ID (1/2" OD) Clear Tubing Tygon 3603 1/2" ID (3/4" OD) Clear Tubing ID-> inside (wewnętrzna) OD-> outside (zewnętrza) Jeżeli kupisz za mały to i tak tygon jest bardzo elastyczny to bez problemu naciągniesz go na większego króćca. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Dzięki Sworznie XSPC i swiftech, wewnętrzna 10mm, nie miałem suwmiark. Wszystkie będą takie. Wezmę więc 3/8" inside diameter 1/2 outside diameter. Będzie OK? Tygon 3603 3/8" ID (1/2" OD) Clear Tubing czy Tygon 3603 1/2" ID (3/4" OD) Clear Tubing? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Nie patrz na wewnętrzną średnicę złączki, ponieważ to przecież zewnętrzna będzie musiała pasować do węża. I tak jak powiedział Kovol, oba węże będą dobre, choć do tego grubszego być może będzie konieczne zastosowanie zacisków, aby mocno siedział na złączce. Przede wszystkim zastanów się, jaki wąż Ci potrzebny: większe średnice węża i grubsze ścianki lepiej zapobiegają załamywaniu się go na ciasnych łukach, natomiast węższe łatwiej się prowadzi, ponieważ są bardziej giętkie. Na Twoim miejscu brałbym ten cieńszy wąż. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Dzięki, czy nie będzie to robiło różnicy w kwestii wydajności zestawu? Pompka to XSPC Dual Dual 5.25" Bay reservoir pump, 12v [...] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Jak nie możesz się zdecydować co do rozmiaru to weź rozmiar pośredni czyli 7/16" - 5/8". Na nasze to 11,2/15,9mm 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 Zamówiłem te właśnie węże 7/16" ID. długość 122cm (4 x stopa czyli 30,5cm), mam nadzieje, że na: XSPC dual bay pump radiator pa120.3 swiftech mcw cpu blok, starczy Dziękuje wszystkim i pozdrawiam. Jak nie możesz się zdecydować co do rozmiaru to weź rozmiar pośredni czyli 7/16" - 5/8". Na nasze to 11,2/15,9mm 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 (edytowane) Mam parę pytań odnośnie chłodzenia wodnego. To jest buda,'Aerocool Flamboyant' oO , kupiłem ją na allego używaną, nie myślałem, że kiedyś będę montował WC. Jedyna opcja to ciąć górę i tam wmontować radiator? (panel USB/firewire/słuchawki na przód jakoś.) Czy może jest jakaś alternatywa jeśli chodzi o obudowe? Ta mi pasuje,nie jest ogromna, czasem targam stacjonarkę między domem a akademikiem. To są graty. Oczywiście węże Tygon 7/16" - 5/8". ( 11,2/15,9mm) - zabraknie jakieś 10-20cm. Thermochill 120.3 15cm - ponoć przecieka w jednym miejscu. Swiftech mcw-30 enzotech sapphire rev.a XSPC dual bay pump Blok montować lepiej przy pomocy backplate? Pozostaje płyn, ile moge go potrzebować na taki zestaw? Czy jest różnica w temperaturze między destylka+koncentrat, a powiedzmy feser One? Czy płyn bardzo barwi węże? Da się je wyczyścić, jeśli będę chciał zmienić płyn? Radiator oraz swiftech są używane - warto byłoby je przemyć? - czym i jak? EDIT: Złączki pasją do radiatora. Są większe niż 1/2" ale wąż wchodzi. Niestety nie mogłem zrobić foto gratów i obudowy razem, bo są w dwóch innych miejscach. Edytowane 29 Maja 2010 przez Forin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Wezy lepiej zamowic troche wiecej jak za malo - ogolnie 2m to swiat i ludzie.Zawsze cos zle dotniesz, dopasujesz i 1.2m moze zabraknac. Blok najlepiej z bacplate - zawsze lepiej mozna docisnac blok i plyta sie nie wygina. Z plynem moze byc roznie - w sam rez wchodzi sporo - ale generlanie 1l powinno styknac. Plyn zawsze lekko zabarwi weze - zwlaszcza Freser one. Satre graty przeplukaj woda destylowana - najlepszy sposob. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 Witam, Niestety po testach okazuje się ze Thermochill przecieka. Jaki jest najlepszy sposób naprawy tego? Czy powinienem go oddać do warsztatu samochodowego, aby to zlutowali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 Witam, Niestety po testach okazuje się ze Thermochill przecieka. Jaki jest najlepszy sposób naprawy tego? Czy powinienem go oddać do warsztatu samochodowego, aby to zlutowali? Napisz coś konkretniej na temat tego przecieku. W jakim miejscu, ile cieknie i czy to na pewno przeciek z chłodnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 W samym rogu, trudne do zlokalizowania. Cieknie średnio 1 kropla/min. Napewno z chłodnicy. Napisz coś konkretniej na temat tego przecieku. W jakim miejscu, ile cieknie i czy to na pewno przeciek z chłodnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buziaczek Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 zdzierasz farbę w tym miejscu, lutownica w jedną rękę cyna w drugą i jedziesz. Ja tak robiłem z moim magicoolem, jak na razie działa około 3 miesięcy i nie cieknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2010 ewentualnie silikon, choć zalutować będzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi. Wiem jak i naprawię to sam. Zrobiłem mały test systemu, ponieważ chciałem zobaczyć czy dobrze naniosłem nową paste na chłodzenie płyty. (słyszałem, że niektórzy palili w skutek tego płyty) Jesteśmy zadowoleni. (Screeny z linxa zostały na dysku.Pisze z laptopa, opisze moje spostrzeżenia na spokojnie po złożeniu w wątku DFI w 1366/1156) Podoba mi się w jaki sposób można chłodzić DFI UT/DK X58. EDIT: AAAA mam pytanie: czy swiftech może być tak zamocowany jak na fotkach? śruby są troche krótkie. Edytowane 10 Lipca 2010 przez Forin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...