cygan357 Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Witam, mam problem. Chcę zainstalować system windows xp na laptopie z aktualnie zainstalowaną Vistą. Problem polega na tym, że po zmianie bootowania na płytę instalacja nie odpala się; przy włączaniu laptop zawiesza się na etapie czarnego ekranu. Co więcej po nieudanej próbie instalacji, zamieniłem bootoweanie z powrotem na dysk, jednak dalej się zawiesza na tym samym etapie. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 najpierw format i potem system na czystym dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Jeśli Windows nie jest oryginalny (np przerabiany przy pomocy nLite), to może być potrzebne podłączenie zwykłego napędu przez USB i start z niego. Przerabiałem to już na kilku laptopach (między innymi na Asusie brata). Problem dotyczy napędów bodajże Toshiby, które (wbrew pozorom) montowane są większości laptopów innych marek (w HP, Asus widziałem je na pewno). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...