banti Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Witam Dawno nic nie zmieniałem w kompie ale ostatnio stwierdziłem, że mam czas i chęć pograć. Niestety pojawił się psikus z wydajnością. Shift na 1680*1050 ledwo śmiga, Grid podobnie, a jeszcze pół roku temu było ok... System Win7 przeinstalowany na nowo, nowe stery do mobo, dźwięku, grafy w tym physx i dalej jest źle. Od jakiegoś czasu zacina mi się również dźwięk przy przewijaniu szybkim stron czy folderów mam takie zacinki dźwięku, czy na integrze czy na audigy. Sprzęt jak w podpisie. Pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Ram, HDD, PSU. Zacznij od sprawdzenia na innym zasilaczu, obadaj ramy memtestem i przeleć dysk programem diagnostycznym , najlepiej producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 (edytowane) Memki ok, hdd ok, psu (topower spw-480w eza) sprawdzę jak wezmę miernik bo póki co dostępu do innego nie mam. Edytowane 21 Maja 2010 przez banti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Niby jak zasilacz ma wpływać na wydajność O_o ? Przecież jak nie daje rady to komputer albo będzie się wieszał, resetował albo się spali. Ale wydajność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Myślałem czy to nie wina mobo, sugerując się tym, że wrzucając nawet jakąś inną dźwiękówkę, dalej mam problemy z tym dźwiękiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Tak naprawde to ciezko jest ocenic. Jak to wyglada w innych testach? Nie chozi mi o 3d marki ale cos co testuje wydajnosc pamieci, procesora itp bez udzialu grafiki. Jestes pewien, ze nie masz na hdd zadnego zlosliwego robaka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Nowy ssd jest teraz, ale problemy były jeszcze na poprzednim dysku. Może to głupie, ale nawet wskaźnik wydajności 3d w win7 mi spadł :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 GPU-Z, CPU-Z. Sprawdzasz taktowania pamięci, cpu, gpu, temperatury, tryb pracy dysków twardych (ata, sata, pio), tryb pracy złącza pci-e (x1, x16, x?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Niby jak zasilacz ma wpływać na wydajność O_o ? Przecież jak nie daje rady to komputer albo będzie się wieszał, resetował albo się spali. Ale wydajność? Pracując na granicy nie musi się restartować ani wieszać ale może doprowadzać sprzęt do zadyszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 W jaki sposób doprowadza do zadyszki bo wybacz ale nie potrafię tego zrozumieć. Pracuje na granicy ale daje odpowiednie napięcia, granica zostaje przekroczona napięcia spadają i sprzęt podłączony do nie go po prostu nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Kwestia zasilania odpada, napięcia w idle 12.10-12.14 w stresie 19.96-12.04 więc bardzo dobre, sprawdzane miernikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 Sprawdź wszystjkie linie albo podłącz inny zasilacz. 12V to nie wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Przepraszam za odkopanie tematu ale powtórnie miałem ten problem i stwierdziłem, że napiszę co to było.... Pci-e przestawiało się nagminnie z 16x na 1x. A jest temu winny bios... po wgraniu na nowo lub nie raz po prostu clear cmos'ie jest na dłuuugi czas spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...