Skocz do zawartości
Lysyn

WC BY Lysyn

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj przy pomocy Majkela http://forum.purepc.pl/majk3l-m178833.html

złożyłem pierwsze WC

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zestaw zawiera:

Blok na cpu: EK Water Blocks EK-Supreme HF Acetal

Blok na gpu: EK Water Blocks EK-FC480 GTX - Acetal

Blok na nb: oryginalny z był z płytą

Chlodnica: EK Water Blocks EK-CoolStream RAD XT 360

Pompka: Swiftech MCP355 12V (Laing DCC-1 Plus)

Rez: Phobya Balancer 150 Gold Plated

Wąż: Masterkleer 9,5/12,7 przeźroczysty

Wentylatory na chłodnicę: Enermax Magma UCMA12 120mm 3 sztuki

wszystko ze sklepu Angela.pl

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to nie jest bardzo ładnie... Buda jest na tyle spora, że ta chłodnica mogłaby być w środku, a domyślam się, że jest tylko jedna. Te kable, można by trochę bardzo poukładać, nie wspominając już o tym do wentylatorów, który wisi przez pół obudowy... Ta zielona rurka na górze do kabli, też razi. Wszystko na czerwono, a tu zielona rurka... Jak rozumiem, nie zmieniałeś wentylatorów, więc podczas pracy - choinka :D Ten krzywy rez, też razi po oczach. Można było się bardziej przyłożyć. Ale skoro to pierwsze LC, to mam nadzieję, że się poprawisz :P Czekam na to :) i gratz pierwszego układu.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie zlozone do dzialania :) I dziala ok. Bede mial czas to sie pobawie i poukładam kable i wyprosyuję rez. Chlodnica jest jedna i pozostanie na zewnatrz.

Nie musze budy ciąć - zreszta nie mam czasu.

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już chcesz mieć chłodnicę tak jak teraz to lepiej zainwestuj w nieduży grzejnik CO, będzie pasywnie, ciszej i chyba estetyczniej niż obecnie. poza tym jak na pierwszy kibel to calkiem nieźle, gratuluję ;) Pochwal się jeszcze temperaturkami.

ED. ZMNIEJSZ TE WIELKIE FOTKI !

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge chlodnice wstawic z przodu. Ale nie mam czasu itd. Lezy sobie za biurkiem i nikomu nie przeszkadza i jej nie widac. Tempy sa mysle ze ok. GTX 480 w stresie i po podkreceniu do 60 stopni, i920@4200 nap. ok 1.3v w biosie 65 stopni w stresie na full wentylow a na na min. ok 70 stopni. Fotki były zmniejszone i to znacznie.

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko układzik :) aż wierzyć się nie chce że 360 daje rade :D co to za płyn? kolor to oczywista oczywistość ;) ale wygląda świetnie.

no u mnie coraz bliżej zebrania wszystkich gratów ;) zobaczymy co tam u mnie będzie :)

Edytowane przez bzzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyn to woda demineralizowana + barwnik Mayhems Dye Candy Red. Niestety narazie nie uv ale w przyszlym tygodniu bedzie uv po dodaniu swiecacego barwnika.

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujesz dwa kątowniki, wiercisz kilka dziur i montujesz chłodnicę i tyle. Albo tak jak już ci pisałem na gadu:

1) 2x120mm na plecy z tymi dwoma wentylami fabrycznymi i 3x120mm na front,

2) 1x200mm Phobya na dach i 3x120mm na front,

i byłoby ekstra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujesz dwa kątowniki, wiercisz kilka dziur i montujesz chłodnicę i tyle. Albo tak jak już ci pisałem na gadu:

1) 2x120mm na plecy z tymi dwoma wentylami fabrycznymi i 3x120mm na front,

2) 1x200mm Phobya na dach i 3x120mm na front,

i byłoby ekstra...

Nostradamus czy jak ?

w moim wc-cie ma być 3x120 na dach i Phobya 200 na front

soreczki za ot

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Racuch

Tę samą budę mamy i dokładnie to samo mi po głowie chodzi :P Tyle że jak składałem to tej Phobyi nie było w sprzedaży w PL, dlatego mam 2x120mm na froncie, także może kiedyś...

Jak widać nie tylko Ty na to wpadłeś :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Racuch

Tę samą budę mamy i dokładnie to samo mi po głowie chodzi :P Tyle że jak składałem to tej Phobyi nie było w sprzedaży w PL, dlatego mam 2x120mm na froncie, także może kiedyś...

Jak widać nie tylko Ty na to wpadłeś :D

mam Ją już w chacie ;d;d

pzdr

p.s.

z problemami ale dotarła do PL ...

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta chłodnica aż prosi się o montaż w środku lub na tyle obudowy, zwłaszcza, że bez problemu pasuje rozstaw otworów na wentylatory do tych w obudowie

Zobacz jak wygląda u mnie chłodnica 2x120mm na tyle (link w sygnaturce), ale 3x120, również świetnie tam by pasowała. Takie rozwiązanie zredukuje ilość wentylatorków, zapotrzebowania na moc oraz hałas.

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyn :) wode demineralizowana + barwnik. Halasu tyeraz nie ma.

PS. A zlaczki za 4 zl i 30 zl czyms sie roznia oprocz wygladu? Czy zmieni to cos w tempareturach?

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burdel w środku niesamowity. Jak to jednak poukładasz i mniejsza o to gdzie umieścisz chłodnicę, to może być całkiem ciekawie i ładnie. Nie zrażaj się tylko do dzieła.

Gratuluję pierwszego kibelka B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatury ktore podales to chyba zima przy lekko uchylonym oknie , Ja mam wieksza chlodnice i takei tempy na CPU mam tylko jak wypne Radka z obiegu

a ze GF480 grzeje bardziej niz radek 5870 to nie ma bata zeby takie temperatury uzyskac przy przecietnej w pokoju okolo 24'C.

Burdelik w srodku i na zewnatrz zywcem przeniesiony z mojej budy ( tez mam chlodnice pod biurkiem ) ,

tylko plyn masz ladniejszy krwisty ( moj blado niebieski :/ )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ukladzik calkiem spoko, jak inni juz pisali byloby lasdniej jakby chlodnica byla w sordku ;)

Co do temperatur klocil sie nie bede , ale nie mozliwe i tyle - nie z ta karta i NB - nie ma szans przy jednej chlodnicy ;)

BTW - zlaczki przydalyby sie ladniejsze deko, te wygladaja troche tandetnie ;)

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to na przykład Enzotech'y sie nie podobają wogóle. Koolance co innego - wypas! To chyba kwestia gustu :-D Ale widać Lysyn ma podobny gust jak ja.

Co do temperatur - sam widziałem. Widać profi układ bo tempy trzyma zacne. Co więcej pełny stress na grafie (furmark) i na procu (prime) i temperaturki nadal w ryzach.

Proca jeszcze propnowałbym pociagnąć gdzieś w okolice 4,4 -4,5GHz :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi