Skocz do zawartości
pawart

Konfiguracja routera pod Neostradę 2048

Rekomendowane odpowiedzi

Dokonałem migracji Neostrady z 1Mb na 2Mb, jednak mimo zapewnień infolinii technicznej i monterów, że po ich stronie wszystko jest cacy, u mnie speedtest ciągle wykazuje "starą" prędkość downloadu (upload jest prawidłowy). Mówią, że to wina konfiguracji mojego routera. Pytam zatem jak mam skonfigurować router Pentagram Cerberus P 6331-42, żeby prawidłowo obsługiwał Neostradę 2Mb? Do routera podpięte są dwa kompy: jeden po LAN-ie, jeden po Wi-Fi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modemu USB już nie mam, ale sprawdzałem na innym routerze i to samo. Coraz bardziej przekonuję się, że wina leży jednak po stronie tepsy. Najśmieszniejsze jest to, że aneks umowy mam na opcje 2048, tyle wykazują pomiary na infolinii technicznej, a faktura przychodzi do mnie ciągle z rozpiską na opcje 1024. Cała tepsa.

No nic, jeszcze raz (po raz trzeci) zgłosiłem reklamację na migrację. Czekam teraz na techników.

Jak się okazuje przyczyna była bardzo prozaiczna - login i hasło użytkownika przypisane były do 1 Mb/s, a mój provider "zapomniał" mnie poinformować o zmianie i nowych danych do logowania. Teraz wszystko śmiga jak trzeba. Ale trzy tygodnie trzeba było czekać :/

Edytowane przez pawart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi