pawart Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Dokonałem migracji Neostrady z 1Mb na 2Mb, jednak mimo zapewnień infolinii technicznej i monterów, że po ich stronie wszystko jest cacy, u mnie speedtest ciągle wykazuje "starą" prędkość downloadu (upload jest prawidłowy). Mówią, że to wina konfiguracji mojego routera. Pytam zatem jak mam skonfigurować router Pentagram Cerberus P 6331-42, żeby prawidłowo obsługiwał Neostradę 2Mb? Do routera podpięte są dwa kompy: jeden po LAN-ie, jeden po Wi-Fi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2010 Zrób reset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawart Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 Ten manewr już wcześniej przećwiczyłem. Bez zmian :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2010 A bez udziału routera przy użyciu tylko modemu? Jakie są transfery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawart Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) Modemu USB już nie mam, ale sprawdzałem na innym routerze i to samo. Coraz bardziej przekonuję się, że wina leży jednak po stronie tepsy. Najśmieszniejsze jest to, że aneks umowy mam na opcje 2048, tyle wykazują pomiary na infolinii technicznej, a faktura przychodzi do mnie ciągle z rozpiską na opcje 1024. Cała tepsa. No nic, jeszcze raz (po raz trzeci) zgłosiłem reklamację na migrację. Czekam teraz na techników. Jak się okazuje przyczyna była bardzo prozaiczna - login i hasło użytkownika przypisane były do 1 Mb/s, a mój provider "zapomniał" mnie poinformować o zmianie i nowych danych do logowania. Teraz wszystko śmiga jak trzeba. Ale trzy tygodnie trzeba było czekać :/ Edytowane 31 Maja 2010 przez pawart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...