Gość ZlyUser Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 (edytowane) A przez ostatni rok wyszły 3 wersje OOo.... Edytowane 28 Maja 2010 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 A napisanie głupiego ogłoszenia o np. sprzedaży samochodu wymaga oczywiście najnowszej wersji ;] Funkcjonalność, której używam, ma na dobrą sprawę Wordpad, ale niektórzy krzywo patrzą na RTF i nie do końca wiedzą, co z nim zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 (edytowane) Nie każdy uważa że uzywanie wersji z błędami jest OK, kiedy jest dostepna wersja bez nich, ma poprawioną obsługe innych formatów plików i jest szybsza od poprzedniej.. Edytowane 29 Maja 2010 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Grzegorzu, jako programista sam wiesz, jak to jest z nowymi wersjami - "aktualizacja polega na naprawieniu starych błędów i zrobieniu nowych" ;] Poza tym, jeśli włączę program, napiszę co mam do napisania, wszystko zostanie poprawnie zapisane w wybranym formacie i ani razu się program przy tym nie wywali, to mi wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 (edytowane) Chciałbym w swoim nowonabytym laptopie zmienić/zwiększyć (właśnie stworzoną) wielkość partycji D. (Windows 7 Home Premium 64bit) Przy pomocy "Zarządzania dyskami" nie mogę w odniesieniu do partycji C zejść poniżej pewnego poziomu, który mnie nie satysfakcjonuje. Dlaczego nie mogę zmniejszyć partycji C? W jaki sposób ją zmniejszyć? Jakim programem? Z góry dziękuję za odpowiedzi Edytowane 29 Maja 2010 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Nie możesz jej zmniejszyć, ponieważ w miejscu, w które byłoby poza partycją po jej zmniejszeniu znajdują się pliki z punktu widzenia systemu nieprzenośne. Albo zrób to na innym systemie (uruchomionym z innego dysku/partycji), albo użyj defraga, który przeniesie je na początek partycji (podczas bootowania, zanim system je zablokuje), albo użyj programu w stylu partition magic/partition manager. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Partition Magic to ryzykowne posunięcie - było to już wiele razy omawiane na forum. Poszukaj tematów o zmianie rozmiaru partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Dzięki za odpowiedzi W międzyczasie znalazłem info i użyłem tego: GParted -- Welcome Partycję "C" zmniejszyłem do 50 GB, reszta to "D" (nie ruszałem partycji ukrytych). Jak na razie Win7 działa, nie sygnalizuje błędów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...