Skocz do zawartości
Zaki

Partycjonowanie dysku i plik stronicowania

Rekomendowane odpowiedzi

A napisanie głupiego ogłoszenia o np. sprzedaży samochodu wymaga oczywiście najnowszej wersji ;]

Funkcjonalność, której używam, ma na dobrą sprawę Wordpad, ale niektórzy krzywo patrzą na RTF i nie do końca wiedzą, co z nim zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość ZlyUser

Nie każdy uważa że uzywanie wersji z błędami jest OK, kiedy jest dostepna wersja bez nich, ma poprawioną obsługe innych formatów plików i jest szybsza od poprzedniej..

Edytowane przez ZlyUser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzegorzu, jako programista sam wiesz, jak to jest z nowymi wersjami - "aktualizacja polega na naprawieniu starych błędów i zrobieniu nowych" ;]

Poza tym, jeśli włączę program, napiszę co mam do napisania, wszystko zostanie poprawnie zapisane w wybranym formacie i ani razu się program przy tym nie wywali, to mi wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym w swoim nowonabytym laptopie zmienić/zwiększyć (właśnie stworzoną) wielkość partycji D. (Windows 7 Home Premium 64bit)

Przy pomocy "Zarządzania dyskami" nie mogę w odniesieniu do partycji C zejść poniżej pewnego poziomu, który mnie nie satysfakcjonuje.

Dołączona grafika

Dlaczego nie mogę zmniejszyć partycji C? W jaki sposób ją zmniejszyć? Jakim programem?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie możesz jej zmniejszyć, ponieważ w miejscu, w które byłoby poza partycją po jej zmniejszeniu znajdują się pliki z punktu widzenia systemu nieprzenośne. Albo zrób to na innym systemie (uruchomionym z innego dysku/partycji), albo użyj defraga, który przeniesie je na początek partycji (podczas bootowania, zanim system je zablokuje), albo użyj programu w stylu partition magic/partition manager.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi