Skocz do zawartości
bzz21

24 cale - trudny wybór

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dość spory dylemat ponieważ stoje przed kupnem monitora i kompletnie nie mam pojęcia co kupić. Sporo się naczytałem i wnioskuje, że 16:10 jest idealnym rozwiązaniem. Moim ideałem jest Dell u2410, ale ten monitor jest poza moim zasięgiem.

Monitor ma mi głównie służyć do oglądania filmów, grania, przeglądania neta. Z tego co się orientuje w tym przedziale cenowym liderem jest 2209WA. Zależy mi na hdmi, ponieważ aktualnie nie mam telewizora, a chciałbym pograć na xboxie. A nie wiem czy można podłączyć konsole do tego Dell'a.

Dlatego pomyślałem, że mógłbym kupić coś 16:9. Nie zamierzam obrabiać zdjęć na przyszłym monitorze, więc może TN mi wystarczy?

Kolejna kwestia, przeglądanie neta.16:9 jest bardziej rozciągnięte na boki. Jak to się sprawdza podczas przegladania stron? Zdaje sobie sprawę, że po bokach będzie dość spory niezagospodarowany obszar. Czy pivot czy 16:9 coś pomaga w tej kwestii?

Narazie przeglądając oferty znalazłem coś takiego:

Samsung SM 2494HM Monitor LCD Samsung 24" LCD SM 2494HM - Monitory LCD - Agito.pl

IIYAMA E2407HDS-B1 Monitor LCD IIYAMA 24" LCD Prolite E2407HDS-B1 - Monitory LCD - Agito.pl

Macie jeszcze jakieś propozycje do 1000zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi