mr^_^max Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 Taka jest polityka UKE, żeby nowe sieci mogły konkurować z innymi. Dlatego stawka MTR do Play jest wyższa, ale od 1,5 roku zmniejsza się regularnie (1 styczeń i 1 lipiec każdego roku). 1 stycznia 2012r. stawki dla Play mają się zrównać z Wielką Trójcą (wcześniej miało być w 2013r., ale UKE podjął bądź podejmie na czasie decyzję o skróceniu). No i ostatecznie nie masz co tak psioczyć na Play, bo tak naprawdę gdyby nie ta siec, mielibyśmy dziś ceny sprzed marca 2009r. (jakoś wtedy wszedł Fresh - 0,29gr/min). Dodam, że po części chore stawki do Play to właśnie wina pozostałych operatorów i ich stosunku do własnych klientów. Przykład na kartę, ceny połączeń do Play powinny kształtować się na poziomie ~0,49gr/min, a stoją w okolicach 70-80gr. Nawet TP ma taniej... Dlatego rodzinke przeniosłem do jedynej słusznej sieci :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 Ja sie pleja pozbyłem bo nikt nie chciał do mnie zadzwonić ;) Teraz mam heyah i nie narzekam. Porównanie z konkurencją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Bezdyskusyjnie w surowych tabelkach Play jest najtańszy. I ludzie dzielą się na tych co chodzi im właśnie o to żeby płacić jak najmniej, i na tych co będą mówić że play to jakość do d**y, że nie ma bonusów, zbierania punktów, minut nie przechodzą itp :) @szpachla2 jakbyś się nie chwalił że masz play to by dzwonili ;) nie znam nikogo kto by na necie sprawdzał do jakiej sieci należy numer na który ma zadzwonić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 (edytowane) spokojnie, jak lukną na rachunek szczegółowy to przestaną :lol: nie no prawda jest taka, że jak ktoś musi to i tak zadzwoni, ale taka polityka cenowa jest wyjątkowo paskudna. Edytowane 12 Grudnia 2010 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Paskudna czy nie, bez takich stawek MTR Play nie mógłby zrobić cenowej rewolucji w 2009r., na której skorzystali wszyscy. TP już ogłosiła, że od 1 stycznia obniża stawki do Play o ~3gr (w związku z obniżką stawki MTR) , a reszta? Reszta jak widać ma w [gluteus maximus] :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...