RaF Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 dzis z kumplem pieklismy kurczaka i zrobilismy maly przewodnik nie tylko dla orlow napiszcie co o tym sadzicie jak upiec kurczaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklanka wina białego i jedną szklanka wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu. Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do d......, natomiast sos ... sos? Sos! Paluszki lizać!! Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co tylko się da ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 szkoda, że zdjęcia się nie pokazują. Chciałbym mieć tyle wolnego czasu, żeby z braku roboty robić takie hmm... dziwne strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 "Przekroczony limit transferu dla tej strony." :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 heh, ze tez chcialo sie komus cos takiego pisac (pewnie student:]]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 pewnei ze student powinienem sie uczyc analizy ale za goraco i postanowilem zrobic stronke ok jest mirror http://wcooling.republika.pl/kurczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 hehe niezłe :) Ale ja mam swoj sposób lecz jeszcze ogo nie zastosowałem bo nei miałem okazji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Uaaaaaaaa!!! Ja tak nie umiem!! Umiem tylko kłuliki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Ja mam lepszy sposób: 1)Bierzemy telefon stacjonarny albo komórkowy 2)Wykręcamy numer 5 36 36 36 3)Witamy się z miłą panią 4)Zamawiamu kurczka(polecam polędwiczki bez kości) 5)Podajemy dokładny adres 6)Po 20 minutach witamy pana ubranego na czerwono i dajemy mu pieniądze 7)Smacznego Uważam, że mój sposób jest troche lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 igor>> ale po cholere w Tfoim przepisie kurczak ? ;) no chyba że gumowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 eee... ja tam wole karkówkę z qrilla hehe... kupujemy karczek w sklepie... rozkładamy qrill ogrodowy [jak ktoś nie ma to po ok.20 zeta można se kupic prawie wshędzie taką "kuchnie polową" buhaha...] bierzemy karkówę wpierdzielamy ją na qrilla posypujemy jakimiś tam przyprawami... czekamy chwilę i po chwili mamy pięknie wysmarzony kawał mięcha który pakujemy na talerzyk i tylko jescze obowiązkowo 6'cio pak piwka np.heineken i można zabierać się za konsumcje... i jeszcze chlebek... na zagryche hehe... a kurczaki niech się w kurniku schowają buhahaha... smacznego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 igor>> ale po cholere w Tfoim przepisie kurczak ? ;) no chyba że gumowy :D Tez sie zastanawiam :lol: natomiast sos ... sos? Sos! Paluszki lizać!! :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Przepis na pych koguta: Kurczaka roimy na pól, dokładnie myjemy i suszymy (musi być suchutki!!). Na blachę sypiemy sól - tak gdzieś na 2 palce grubości. Kładziemy koguta na sól i do pieca (180 - 190 stopni) aż się zarumieni (jakieś pól godzinki). Polecam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 a piekarnik ma grzac z obu stron czy tylko z dolu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Eeee tam: ja tam wole piersi z kurczaka... Kawałki piersi najlepiej zostawić dłuższą chwilkę czasu w oleju z przyprawami... Wrzucić na ruszt grilla... Opiekać polewając niekiedy olejem(tym z przyprawami) na złocisty kolor... SMACZNEGO!!! Jeszcze jako dodatek - chleb: Kupujemy musztarde grillową "Kamis" (tą z przyprawami)... Smarujemy jedną stronę kromki chleba (równomiernie , cienko, bardzo cienko) Wrzucamy na ruszt (najlepiej musztardą do dołu). I po chwili mamy mięciutkie, chrupiące tosty które dobrze się nadają do przepisu powyżej... SMACZNEGO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 a piekarnik ma grzac z obu stron czy tylko z dolu ??Chiba lepiej z obu (szybciej). Pieczesz "na oko" - jak się ładnie zarumieni to wyciągasz. A kurczaczek na soli jest taki pyszny i soczysty... Oczywiście można czymś posypać/obłożyć np. czosnkiem czy kminkiem. No i można piec dowolne części kurczaka, pieczone skrzydełka są mniam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Stosujemy podobną technikę jak przy gotowaniu ryżu! Pamiętacie? Oczywiście niezbędna jest woda królewska! :D Jako marynata na noc i palce lizać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 mnie sie za zyganie zebralo jak te flaki widzialem - ale piersi (z kurczaka i nie tylko) to lubie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 mnie sie za zyganie zebralo jak te flaki widzialem - ale piersi (z kurczaka i nie tylko) to lubie :> no, zbyt apetyczne to to nie bylo:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 ale Wam odpiedz.iela :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...