Gość Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 W szczelnie zamkniętym pokoju jest lampa , przed pokojem są trzy guziki jak sprawdzić który włacza światło jeżeli do pokoju można wejść tylko jeden raz a przez szczelnie zamknięte drzwi nic nie widać. No kto zgadnie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taso Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Wlaczyc pierwszy guzik na 10 minut, wylaczyc go, wlaczyc drugi i pobiec do pokoju z lampa :D Jesli lampa bedzie wylaczona i goraca to znaczy ze pierwszy guzik ja wlaczal (nagrzala sie przez te 10 min), jesli bedzie sie palila to znaczy ze drugi ja wlaczyl, a jesli sie nie pali i jest zimna to znaczy ze trzeci guzik ja wlaczal :P Co wygralem? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Graham postaraj sie nastepnym razem hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadful_baby Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 a jak lampa bedzie za wysoko i nie siegniesz to jak sprawdzisz czy przez te 10 min ie nagrzala ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 no to wtedy nie sprawdzisz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Stare jak swiat a co zrobicie, jak beda cztery guziki ? :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Jak beda cztery guziki, to przerobie instalacje, bo po cholere mi 4 pstryczki do jedniej lampy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 No to ja mam taką zagadkę - Ile zwierząt zabrał Mojrzesz na arke ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Noe jak już ;) ewentualnie Neo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 A Mojrzesz miał arke?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 Odp - Mojrzesz nie miał arki :lol: Zadajcie tą zagadkę komuś, fany efekt :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 W szczelnie zamkniętym pokoju jest lampa , przed pokojem są trzy guziki jak sprawdzić który włacza światło jeżeli do pokoju można wejść tylko jeden raz a przez szczelnie zamknięte drzwi nic nie widać. No kto zgadnie???ta_zagadka_zostala_wykleta_z_tego_forum :lol: :lol: :lol: :lol: P.S, cudownie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 26 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2003 aRoo"]Jak beda cztery guziki, to przerobie instalacje, bo po cholere mi 4 pstryczki do jedniej lampy. Dobre :lol: :lol: :lol: A Mojżesz pisze się przez Ż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasy19 Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 moj nauczyciel od przepisow rochu katowal nas codziennie jakimis zagadkami mam joz dosc zagadek. dziobal szpak bociana potem byla zmiana i szpak dzobal bociana. kto byl wiecej dziobany. kwasy w tym stylu mosialem codziennie wyslochiwac ten napisany tu przeze mnie mowiony szybko robi wiekszasc w h.. jak oczywiscie nie zna go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 dokladnie tylko wersje o dziobaniu ja słyszałem nieco mniej cenzuralą a tak wogole to jak znasz dźopa, Kubę i Małego z klubu motocyklowego w twierdzy to pozdrów ich od kolegów z Łowicza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 Nie jestem dobry z ortografii :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 a w ktora strone leci dym z kolejki elektrycznej jadacej z polnocy na poludnie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 od kiedy kolejka elektryczna wypuszcza dym ? ;) To ja mam zagadke nad ktora glowie sie od paru lat. D D D W P G Macia podlaczyc wode, prad i gaz (W, P, G) do kazdego z domkow, na jednej plaszczyznie, nie przecinajac linii i nie laczac domka z domkiem, albo media z mediem. Dla tego co to rozwiaze, pol litry dobrej zabawy gratis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 a w ktora strone leci dym z kolejki elektrycznej jadacej z polnocy na poludnie ? :Da w ktora strone wieje wiatr :?: ;) :P poza tym od kiedy z kolejek elektyczych sie dymi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 od kiedy kolejka elektryczna wypuszcza dym ? ;) To ja mam zagadke nad ktora glowie sie od paru lat. D D D W P G Macia podlaczyc wode, prad i gaz (W, P, G) do kazdego z domkow, na jednej plaszczyznie, nie przecinajac linii i nie laczac domka z domkiem, albo media z mediem. Dla tego co to rozwiaze, pol litry dobrej zabawy gratis ;) chcesz miec prad to przekladasz patyczek z P robiac z niego D w tym momencie z D robi sie P i kazdy ma prad wode maja dwa domy z gazem to samo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 jest 13 kulek... wszystkie takie same , jedna z nich jest INNA* .Mamy do dyspozycji wage szalkową . Znalezc INNA kule w trzech wazeniach. jedyne ograniczenie to TRZY wazenia. *INNA KULA = inna pod wzgledem wagi, nie jest powiedziane czy jest ciezsza czy lzejsza od pozostalych 12... poprostu ma INNY ciezar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 jest 13 kulek... wszystkie takie same , jedna z nich jest INNA* .Mamy do dyspozycji wage szalkową . Znalezc INNA kule w trzech wazeniach. jedyne ograniczenie to TRZY wazenia. *INNA KULA = inna pod wzgledem wagi, nie jest powiedziane czy jest ciezsza czy lzejsza od pozostalych 12... poprostu ma INNY ciezar. mialem to 2 lata temu na przedmaturalnych fakultetach z maty - trzeba to odpowiednio zwazyc i prawda wyjdzie na wierzch :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2003 jest 13 kulek...[...]Jestes pewien, ze 13 a nie 12?? Ja znam to samo zadanie z 12 i to juz bylo trudne, a co dopiero 13... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 ta... 13 :) Ja nie znam na "12" :).Nie liczac ukladu na "12" mysle ze jest niewielka roznica w dzialaniu, poprostu przy 13 ( nieparzyste) zawsze na wadze lezy parzyscie... i jedna z boku , co daje przy logicznym mysleniu dodatkowe wnioski ( "skoro na wadze rownowaga to "13-tka " INNA itp..) btw. mam rozpiske do rozwiazania z czasow szkolnych, jak dojde co ja tu pogryzmolilem to chetnie wklepe rozwiazanie... poki co nie psuje zabawy pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 beeee sorry, ze zmieniam posta, ale tu bylo zle rozwiazanie :) ponizej jest poprawne lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 jesli w sumie 3 wazenia to mam nowy pomysl :) 4 - 4 - 5 2 - 2 - 1 1 - 1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 MeHow - cokolwiek to znaczy co napisales i zakladajac ze to jest dobre rozwiazanie to zrobiles jakies 10% zadania ;] Az tak proste to to nie jest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca_18 Opublikowano 30 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2003 dziobal szpak bociana potem byla zmiana i szpak dzobal bociana. kto byl wiecej dziobany. ten napisany tu przeze mnie mowiony szybko robi wiekszasc w h.. jak oczywiscie nie zna go. Ja go nie znam ziomal ale jest prosty jak cholera jasne ze bocian byl wiecej dziobany :wink: :lol: no ale moze jak sie go mowi szybko to i zmyla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...