BuMeL Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 Ze względu na modyfikację obudowy, musiałem pozbyć się dysków ze środka i znaleźć im solidne lokum gdzieś pod biurkiem i komunikację po USB bądź eSATA. Ze względu na ograniczone koszta, wybór padł na dwudyskową obudowę Icy Box IB-3218. Obudowa ładna, zgrabna, niewielka ale działa jak pudło rezonansowe, dyski szumią głośniej spod biurka niż komputer. Myślałem chwilę nad tym, jakby to ustrojstwo wyciszyć. Wentylopierdziawka odpięta, dyski i tak się pocą jak i tak ale co ... do szafki nie schowam, na wierzchu też źle bo głośno, szmatą nie owinę bo wstyd :D . Najlepsze rozwiązanie okazało się najprostrze : oryginalne opakowanie. Nóż do tapet, 3 minuty i gotowe. Oryginalne wypełniacze piankowe świetnie tłumią drgania, tektura pochłania hałas a w środku jest na tyle miejsca, że dyski wcale nie są cieplejsze niż na zewnątrz. Jeszcze czarna okleina i klocek jak znalazł, poza tym idealnie pasuje mi pod półkę z subem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 wariat :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 nie powiem, oryginalny mod :) tzw. karton mod. albo tekture mod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 ja bym to nazwał "patologia mod" przed zakupem czegokolwiek staram się zaczerpnąć opinię o danym produkcje żeby nie wpaść na minę jak ty z ciekawości to czemu dysków nie podłączysz przez złącze e-sata, USB jest strasznie wolne przy korzystaniu z dysków twardych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 bo wystarczy mi jedna wtyczka usb podpinana pod kompa a na niej dwa huby z urządzeniami niż kilometry kabli pod biurkiem "bo eSATA, firewire etc" a prędkości są dla mnie wystarczające. Mam od jakiegoś czasu dwie takie obudowy i jeszcze się nie zawiodłem. Przy okazji, w większości informacji znalezionych w sieci, testerzy twierdzą, że obudowy są ciche ..... mnie przeszkadza hałas dysku zapakowanego w obudowę bitumiczną więc jak widzisz każdy odbiera hałas inaczej i nie nazwałbym tego patologią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...