ZONK000 OC Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 Witam Laptop Lenovo G550 (ta trochę bogatsza wersja, nie matowa). Chciałbym się zorientować czy mając oryginalnie pamięć w dwóch kościach NANYA 2GB oraz 1GB DDR3 mógłbym podmienić tą jedną kostkę 1GB na 2GB (aby było w sumie 4GB) lecz innej firmy (samsung, hynix). Czy wszystko będzie współgrało. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 (edytowane) Z pamięciami w laptopach ogólnie są większe problemy jeśli chodzi o kompatybilność, dlatego osobiście odradzam kupowanie via allegro, tylko wybrać się do jakiegoś sklepu, wziąć lapka i popróbować :) Może się trafić tak że kość nanya nie spasuje, ale hynix już tak, czasem nawet zależy to od konkretnej sztuki. Chociaż ogólnie nie powinno być problemu z inną firmą Edytowane 25 Maja 2010 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 Większe problemy niż kompatybilność... Jak mam to rozumieć? Ciężej "dopasować" kostki niż w stacjonarnych PC czy o jeszcze inną rzecz chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 25 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2010 Ja mam jedna kostke Samsunga, druga dokupilem Goodrama i bez problemow. Jedna DDR333 druga DDR400. Problemy moga byc sporadyczne, a jak kupisz przez internet (nie z odbiorem osobistym) to mozesz oddac do 10 dni bez powodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Aaa i jeszcze jedno ważne pytanie, do tego komputera mam szukać 8500 czy 10600 (czy jest jaki kolwiek sens szybszą kupować), CPU-Z jak i dane które znajduję na necie podają że mam 8500S. Tu zdjęcie moich dotychczasowych kostek Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynarz Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Sugeruj sie tym co podaje CPUZ. Czestotliwosc i CL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 Większe problemy niż kompatybilność... Jak mam to rozumieć? Ciężej "dopasować" kostki niż w stacjonarnych PC czy o jeszcze inną rzecz chodzi? Dokładnie, przynajmniej z mojego doświadczenia. W pc na jakieś 100 kości z którymi miałem styczność (w moich kompach, w składanych dla znajomych) niekompatybilnych było jakieś 5%, a w lapkach może miałem większego pecha, ale kiedyś poszedłem z Dellem Studio i z facetem w sklepie 7 różnych 2gb kości musieliśmy montować, żeby zadziałała jedna w końcu, podobnie było z moim nc6400 tam dopiero 3 podeszła, w eee 1005ha też miałem problem, ale tam były 2x512 i próbowałem podmienić za jedną z nich 1gb, a skończyło się że wymieniłem obie na 1gb i juz nie było problemów. Ale za to w Pavulonie za 1-szym strzałem się udało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...