Skocz do zawartości
margyw

Dell Studio 15

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zdecydowalem sie na kupno Dell`a Studio 15, tylko, ze mam pare pytan co do konfiguracji i moze ktos bedzie w stanie mi pomoc ;).

Po pierwsze procesor, wybor mam taki:

Intel® Core™ i3-330M (2.13Ghz, 4Threads, 3MB cache) [included in Price]

Intel® Core™ i3-350M (2.26Ghz, 4Threads, 3MB cache) [add £40.01]

Intel® Core™ i5-430M (2.26Ghz, 4Threads, turbo boost up to 2.53 GHz, 3MB cache) [add £80.01]

Intel® Core™ i5-520M (2.4GHz, 4 Threads, turbo Boost up to 2.93GHz, 3MB cache) [add £130.00]

Intel® Core™ i5-540M (2.53Ghz, 4 Thread, turbo boost up to 3.06 GHz, 3MB cache) [add £150.00]

Oczywiscie w cene wliczony jest i3-330M. Teraz pytanie, czy oplaca sie doplacac do i5-430M tylko dla turbo boost`a? Sadzac po specyfikacji, wszystkie roznia sie tylko taktowaniem i tylko tym, ze i5 ma wlasnie boost`a. Jak to jest z prockami w laptopach, doplacac dla wyzszego taktowania, czy cos da sie podkrecic?

Teraz ekran,

15.6" Widescreen Full High Definition (1920 x 1080) WLED with TrueLife [add £70.00]

15.6" High Definition (1366x768) WLED [included in Price]

Full HD TrueLife czy nie? Osobiscie obstawiam na Full HD z TrueLife, ale sie wacham. ;)

I na koniec karta,

1GB ATI Mobility Radeon™ HD5470 Graphics Card

Nie mam zamiaru na tym grac w niewiadomo co, jedyne co chce to CS 1.6 - wiec mysle, ze problemu z tym miec nie powinna. Ktos cos powie o niej? ;)

Z gory dzieki, laptop nie jest nastawiony na gry, jedynie wspomniany CS, multimedia i filmy owszem no i normalne uzytkowanie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez margyw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi