Skocz do zawartości
Antimadrista

Kiepska wydajność laptopa w grach

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie mam do was pytanie.Jakiś czas temu kupiłem sobie laptopa - Asus K50AB-SX011A i mam z nim pewien problem,a mianowicie mam kiepskie efekty w grach np.:Pro Evolution Soccer 2010 (lagi) oglądałem filmiki na YT jak ludzie na tym samym sprzęcie osiągają niezłe wyniki w tutułach takich jak GTA IV...Ej no kurde to coś jest nie tak,inni grają sobie na luzie w GTA IV na medium bez jakichkolwiek lagów a ja nie moge zagrać nawet w taką grę jak PES 2010 żeby nie mieć przycięcia.

Teraz sam nie wiem co jest grane,lecz podejrzewam że to wszystko przez te szajsowate sterowniki do karty graficznej HD4570

Jakich sterowników bym nie zainstalował to albo wogóle nie wykrywają żadnej karty albo tylko HD3200,a ja chce używać HD4570.Dobrze działają mi tylko sterowniki ze strony Asusa.Próbowałem już modować sterowniki,ale też na marne....

Te sterowniki ze strony producenta to się nadają na psi ^##^.

Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał to proszę o jakąś pomoc w tej sprawie bo szczerze mówiąc to szlak mnie trafia :|

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak miałem ATI X850 XT PE w komputerze 6 lat temu to korzystałem ze sterowników Omega Drivers,wydajność znacznie większa jak od producenta,tylko nie instaluj sterowników na siebie i użyj driver cleaner może.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

catalysty się instalują normalnie? Ja mam tak w soniaku na tej karcie, że wszystko się instaluje, ale jak lookam w menagera urządzeń, to i tak karta jedzie na standartowym sterowniku z windows update. Dopiero jakieś bety catalystów 10.3 załatwiły sprawę i na tym jadę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi