Skocz do zawartości
Damaroc

Problem ze sterownikami SB live

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zainstalowanego windowsa DT'09 (Na bazie xp pro), parametry komputera opisane tutaj: Wklej.to - po prostu wklej to - paste: Nxa1 (zakup za 60 PLN :) ).

Zainstalowałem sterowniki do grafiki, lecz przy próbie zainstalowania sterównikow dla sb live 24bit (sugerując sie wynikiem z everesta) wyskakuje mi taki bląd:

Dołączona grafika

Zerknąłem na kartę i przeczytałem oznaczenie na niej: MODEL: CL-FM801-S2C

Dokładnie taka(z wyglądu): http://www.fuzing.com/vli/002215611266/sound-card-FM801_6ch-

I Tu pojawia się problem, szukałem sterówników dla takiego oznaczenia ale nic nie znalazłem. :(

Próbowałem zainstalować sterowniki do karty zintegrowanej, niestety również wyskoczył mi błąd w treści z numerkami '-5235472' (mniej wiecej) a następnie komunikat "fail to instal on windows xp"

Za pomoc serdecznie dziękuję.

Edytowane przez Damaroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj normalny system, a nie jakies okrojone ze wszystkiego badziewie.

Zainstaluj te sterowniki do live:

http://www.filefront.com/5012670/ISO-SB-Audigy--Live-series/

Do FM801 masz np. tutaj:

http://wicky.ro/index.php/downloads/category/10-?download=21%3A801

Edytowane przez Kolobos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyskakuje bład że nie odnaleziono karty, i mam sprawdzić czy została poprawnie zainstalowana. Nie mam zielonego pojęcia ocb, może to być wina braku sterowników do płyty glownej? Komputer kupiłem goły, bez zadnych płytek z oprogramowaniem. Szukałem sterówników do płyty ale nie wiedzialem które dokładnie zainstalowac.

EDIT:

Aby przeczytać oznaczenie wykreciłem kartę dzwiękową, po ponownym zamontowaniu teraz nawet everest jej nie widzi. Watpię że to wina mechaniczna, ponieważ wykreciłem kartę po czym odrazu zamontowałem ja na swoim miejscu. Spróbowalem przeczyścić styki ale to też nie pomogło.

Jakie sterowniki wrzucić aby był dzwięk z integry? Sterowniki ktore instalowalem (jak wyżej napisalem) też sie nie odpaliły.

Edytowane przez Damaroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zintegrowna to: SiS 7012, sterowniki znajdziesz po wpisaniu w google SiS 7012.

Dokladnie te instalowałem i wyskoczył mi ten błąd o którym wspomnialem powyżej.

http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=75555 taki sam problem jak u mnie, niestety bez rozwiazania.

Tak to wygląda:

Dołączona grafika

Edytowane przez Damaroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacząłem instalacje normalnego win xp sp3, niestety nie dałem rady zainstalować. Dwa razy z rzędu wyskoczył mi ten sam błąd, "nie mozna skopiować driver.cab" podczas kopiowania plików po formatowaniu. Ten sam bląd po mimo prób z różnych płyt. DT miałem zainstalowanego ponieważ nie miałem problemu z jego instalacją. Nie wiem co mam teraz począć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zmień napęd.

2. Postaw czysty XP SP3 bez udziwnień.

3. Instalator z obrazka ma dobre 10 lat. Poszukaj innych sterowników lub zainstaluj sterowniki ręcznie przez opcję "Aktualizuj sterownik" w zakładce właściwości danego urządzenia.

4. Pokaż screen z menedżera urządzeń.

5. Poczytaj o szukaniu sterowników w oparciu o numery VID oraz PID.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź obraz Windowsa tego czystego próbując zainstalować go na wirtualnej maszynie (aplikacja VirtualBOX)- bo może on jest walnięty.

Jeżeli na wirtualnej maszynie Windows się zainstaluje, to nagraj go z jak najniższą prędkością i najlepiej zaznacz jeszcze weryfikację danych po zapisie.

Co do sterowników do integry to szukaj ich na podstawie numeru ID, którego znajdziesz w Evereście lub w menadżerze urządzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi