saYmanik Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 (edytowane) Witam Panów i Panie. Posiadam sobie czytnik o nazwie Apacer ae300.Podłączam go zgodnie z instrukcją płyty głównej w odpowiednie miejsce i nie działa. Pod pojęciem nie działa mam na myśli ,że nie czyta mi kart.Wkładam karte jaka kolwiek i nic się nie wyświetla. Port USB o dziwo w nim działa wyśmienicie. Problem pojawił sie po formacie bo wcześniej działał. Nie wiem czy potrzebuje jakieś stery do niego czy co bo w googlach nic treściwego nie znalazłem poza tym wcześniej działał bez sterów.Menadżer urządzeń nie pokazuje mi żadnych wykrzykników z tym związanych. Edytowane 26 Maja 2010 przez saYmanik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 A jesteś pewien, ze dobrze wkładasz karty do czytnika? Bo też niedawno się z takim problemem spotkałem i okazało się, ze karty trzeba było wkładać stykami do góry.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saYmanik Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 wkładać to ja umiem:P a tak na poważnie...wkładałem i tak i tak.Różne rodzaje kart, sd, mmc, itd wcześniej w "mój komputer" w czerwonej ramce miałem nawet tak jakby dyski przypasowane do wejść w czytniku czyli każdy dysk odpowiadał za inna karte a teraz tego nie mam. W menadzer urzadzeń chyba powinienem mieć jakiś wpis odnośnie czytnika a nie ma żadnego.Pomimo to usb działa. Podłączałem wtyczke pod różne gniazda na płycie odpowiedzialne za usb i to samo było. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saYmanik Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 zero pomysłów Panowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 A może po prostu podłącz go jeszcze raz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 Zobacz w zarządzaniu dyskami, czy są jakieś inne dostępne, które nie mają przypisanych liter. Zobacz w menedżerze sprzętu w "stacje dysków" oraz "stacje dyskietek" czy nie ma tam tego urządzenia. Jeśli wszystko zawiedzie, to sprawdź sprzęt w innym kompie, bo jest szansa że czytnik padł. Druga opcja, że zainstalowałeś system okrojony z odpowiednich sterowników. Sprawdź też w usługach, czy nie ma wyłączonej usługi, która mogła by być z tym powiązana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saYmanik Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2010 (edytowane) @stivo pisałem wcześniej, że podłączałem go juz pod inne wejścia:) @up 1) nie ma nic.Tylko twardziel 2)Nie widze go w ogóle w MU.Tzn czytnika. 3)System oryginalny win7 ultimate 32b, wcześniej tez był win7 ten sam i działało 4) Usług zadnych nie wyłączałem Kurde teraz nie bardzo mam u kogo sprawdzić za bardzo teraz...chyba spisze go na straty edit: próbowałem tych sterów http://ap.apacer.com/ap/products/Mega_Steno_AE300_downloads.htm i pokazuje mi w trayu, że nie wykryto urządzenia Edytowane 28 Maja 2010 przez saYmanik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...