Len1o Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 (edytowane) Witam Posiadam laptopa ACER Extensa 5220 i zablokowałem bios hasłem [ nie pamiętam bo nie używałem go od wieków :P ]tak że nie idzie wejść do biosu ani uruchomić komputera pojawia się pierwsza strona acer po czym wyskakuje okienko ENTER PASsWORD próbowałem wpisywać hasła serwisowe biosu (phoenix) ale nic to nie daje . Rozkręciłem laptopa w poszukiwaniu baterii znalazłem tylko 1 która wyciągnąłem ale to nic nie dało niżej opisane co mogę dokładnie robić i co mi wyświetla -bootować płytę cd -kliknąć f2 i wejść do menu biosa gdzie chce hasło -ominąć punkt wyżej i wyskakuje mi ze chce hasło do hdd po 3 razach złe wpisanym haśle wyskakuje error ale mogę kliknąć enter i przejść dalej czyli w tym momencie mogę bootować płytę, a jeżeli nie będzie płyty to wyskakuje napis system not found pomocy laptop jest mi potrzebny a z funduszem kiepsko stoję. Edytowane 27 Maja 2010 przez Len1o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Wpisz trzy razy zle haslo i podaj kod, ktory sie wyswietla. Do tego popraw bledy! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len1o Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 BIOS: System Disabled [11525] HDD: Hdd password error code [13683] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Haslo do biosu: 2o01tws hacdwen wavyo0z 7wx4ewb Haslo do dysku: lk2ss41 vsnxwg9 js64hoc lub: 3BX846I 3AEE4SM 0I7319L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len1o Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Wielkie dzięki za pomoc. Wszystko działa pięknie, ja szukałem kodów przez tydzień, flashowałem bios i nic. Czy możesz mi zdradzić skąd bierzesz te hasła?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Generator jest ogolnie dostepny w internecie oraz opis uzycia (BIOS_PW.EXE oraz HDD_PW.EXE). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len1o Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Bardzo dziwne używałem bios_pw.exe wyświetlił mi kilka haseł ale żadne nie działało jeszcze raz dziękuje za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachon88 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 witam. Potrzebuje haslo do dysku w lapku acer extensa 5235 oraz do biosu. Bład dysku 11538, biosu 06751. dziekuje z góry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Dlaczego nie mozesz sam wygenerowac? Nie chce Ci sie uzyc programu? Bios: 2hexjj6 do62xl0 Hdd: q6cgqgd br6u0tv k1fd0s3 irlw3uq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolini7 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Ja również ten sam problem z hasłem mam Acer 5200. Kolobos, mam jakiś problem z tym bios_pw.exe, mógłbyś mi też sprawdzić hasło, mój kod błędu to [00128] Z góry dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 o6owg89 btnqfxn igj3nkb 7hjc4pt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil1983 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 kolobos jeśli mogę prosić o pomoc w dostępie do biosa. lapek acer aspire 3690. numer błędu 00128. proszę podaj hasła na gg 5976664. próbowałem różnymi programami ale nic nie chce zadziałać na tym sprzęcie. Z góry wielkie dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Nie mam zamiaru nic Ci podawac na gg! Tutaj nie potrzeba "roznych programow" tylko ten, ktorego nazwe podalem. 7i4qolr qr4s8rv bmv1oku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekmisiek22 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 witam mozna wygenerowac kod do acera 5737z system disable [03863] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 (edytowane) Tam Ci nie pomoglem to teraz tutaj piszesz? Skoro nie chce Ci sie wygenerowac hasla samemu to nie bedziesz go mial i tyle. Ewentualnie moge wygenerowac haslo odplatnie, w takim wypadku pisz na priva. Edytowane 19 Listopada 2010 przez Kolobos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaciek Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 czy można prosić o wygenerowanie hasła biosu niestety BIOS_PW.exe mi nie działa. Numer bledu to 10706 Z gory dziękuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titej131 Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam. Tez nam taki problem ze nie mogę wejść do biosa bo hasło trzeba wpisać. Mógł by ktoś mi hasło podać??. Nazwa laptopa acer extensa 5220. Bios pheonix. Numer błędu (system disable) 12952. Jak byłem się zapytać w komputerowym to strasZnie drogi a umnie z kasa jest bardzo cienki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger_mk Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 witam potrzebna pomoc acer hasło hdd password error code [02786] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urwis Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Witam ,jest to mój pierwszy post więc do dzieła :) Mam laptopa advent 7113, kupiłem go z hasłem . Zrobiłem reset biosu (zdjąłem akumulator i baterie ) Przy starcie laptopa napisało mi że ma problem z sumą kontrolną i przywraca do default a po chwili prosi o hasło. Robię 3 próby i system disabled [04678] Pobrałem oba programy uruchomiłem je wypisało mi kilka kodów ale żaden nie pasuje :( Co mogłem źle zrobić ? Odpinałem dysk twardy i cd-rom nic to nie daje . Poraz pierwszy mam taki problem . Z góry dziękuję za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Ten generator jest TYLKO do Acerow, a nie do wszystkiego! Sprawdz te hasla: 6676342 3435839 727933 227534 227139 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blu55 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witam Długo szukałem generatora hasła do acera i nici , więc tu podaje kod błedu do dysku i proszę proszę o kod odblokowywujący [06982] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Strasznie sie musiales naszukac biorac pod uwage, ze nazwe masz podana w tym watku. Wystarczy wpisac w google i sciagnac. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...