Skocz do zawartości
Len1o

Reset biosu Acer extensa 5220

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Posiadam laptopa ACER Extensa 5220 i zablokowałem bios hasłem [ nie pamiętam bo nie używałem go od wieków :P ]tak że nie idzie wejść do biosu ani uruchomić komputera pojawia się pierwsza strona acer po czym wyskakuje okienko ENTER PASsWORD próbowałem wpisywać hasła serwisowe biosu (phoenix) ale nic to nie daje . Rozkręciłem laptopa w poszukiwaniu baterii znalazłem tylko 1 która wyciągnąłem ale to nic nie dało niżej opisane co mogę dokładnie robić i co mi wyświetla

-bootować płytę cd

-kliknąć f2 i wejść do menu biosa gdzie chce hasło

-ominąć punkt wyżej i wyskakuje mi ze chce hasło do hdd po 3 razach złe wpisanym haśle wyskakuje error ale mogę kliknąć enter i przejść dalej czyli w tym momencie mogę bootować płytę, a jeżeli nie będzie płyty to wyskakuje napis system not found

pomocy laptop jest mi potrzebny a z funduszem kiepsko stoję.

Edytowane przez Len1o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam Ci nie pomoglem to teraz tutaj piszesz? Skoro nie chce Ci sie wygenerowac hasla samemu to nie bedziesz go mial i tyle. Ewentualnie moge wygenerowac haslo odplatnie, w takim wypadku pisz na priva.

Edytowane przez Kolobos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Tez nam taki problem ze nie mogę wejść do biosa bo hasło trzeba wpisać. Mógł by ktoś mi hasło podać??. Nazwa laptopa acer extensa 5220. Bios pheonix. Numer błędu (system disable) 12952. Jak byłem się zapytać w komputerowym to strasZnie drogi a umnie z kasa jest bardzo cienki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ,jest to mój pierwszy post więc do dzieła :)

Mam laptopa advent 7113, kupiłem go z hasłem .

Zrobiłem reset biosu (zdjąłem akumulator i baterie )

Przy starcie laptopa napisało mi że ma problem z sumą kontrolną i przywraca do default a po chwili prosi o hasło.

Robię 3 próby i system disabled [04678]

Pobrałem oba programy uruchomiłem je wypisało mi kilka kodów ale żaden nie pasuje :(

Co mogłem źle zrobić ?

Odpinałem dysk twardy i cd-rom nic to nie daje .

Poraz pierwszy mam taki problem .

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...