Cebix Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 (edytowane) Witam. Zlozylem takiego oto kompa: ASUS Radeon HD5850 DirectCu 1GB DDR5 2x2GB DDR 3 1333MHz CL9 Goodram AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz AM3 MSI 770-C45 CHIEFTEC 450W I jest jeden dlugi pisk, a po wylaczeniu zasilania bardzo cichy zmienny pisk przez pare sekund(jakby kogut policyjny). Ramy poprzekladane we wszystkie kombinacje i nic. Zastanawia mnie natomiast grafa, poniewaz sa na niej 2 wejscia zasilajace, jeden 6-pinowy i drugi 8-pinowy. Mam podlaczony tylko 6-pin, bo nie mam w ogole w zasilaczu kabla z 8-pin. Moje pytanie, czy musza byc podlaczone oba zasilania naraz? Czyli czy musze dokupic przejsciowke molex>8-pin? Czy po prostu to sa zasilania do wyboru, ze jak ktos ma 6pin to wpina 6, a jak ktos 8 to wpina 8, a drugie zostawia wolne i wtedy wina lezy gdzie indziej? EDIT: Juz po problemie, okazalo sie, ze mozna podpiac 2x6-pin i tez komp wstaje. Jak usunac temat? Pozdrawiam. Edytowane 27 Maja 2010 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Ech, muszą być 2 wpięte. Po to są. Zainwestuj w jakiś mocniejszy zasilacz, tak przy okazji. Chieftec może się mocno pocić w stresie, o OC nie mówię nawet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...