3ddy Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 (edytowane) Postaram się przedstawić możliwie jak najkrócej. Mam Windowsa 7 (32bit) i jestem zmuszony pracować na integrze, problem polega na tym, że, gdy zainstaluję jakikolwiek sterownik Realteka łączy mi panel przedni z tylnym przez co nie mogę przełączać np. słuchawek na głośniki czy pierwszego mikrofonu na drugi, do tego dochodzi jeszcze wieża. Zależy mi na miksie stereo, gdyż potrzebuję nagrywać to co jest w tej chwili odtwarzane oraz mikrofon, a taka opcja jest tylko, gdy zainstaluję sterowniki. Próbowałem nawet te zmodowane realtek x-fi, ale jest tak samo. Tak to wygląda po zainstalowaniu sterowników (przed nie mam screenów, ale po prostu zamiast "Głośniki" mam także słuchawki, wieżę no i drugi mikrofon do wybrania, ale brakuje miksu stereo nawet, gdy zaznaczę żeby pokazało wyłączony sprzęt.) Tak widzi to menadżer: co dziwne poprawnie rozpoznaje podłączone urządzenia, ale nie mogę ich przełączać chyba, że rozłączę któreś, a nie uśmiecha mi się ciągle odłączać i podłączać sprzęt - nie muszę chyba dodawać, że jakość sterowników od M$, które wyszukuje W7 jest żałosna ? Bas muszę podbić co najmniej 6-9dB, bo inaczej są to same wysokie/średnie tony - a jakość po podbiciu leci w dół... Pozdrawiam - przepraszam, że tyle tekstu, ale chciałem raz, a dobrze opisać całość ;) ps. Tak to wygląda na tych domyślnych M$ sterownikach tylko brakuje mi miksu stereo o tu no i jakość... próbowałem nawet z tymi sterownikami dołączonymi do płyty głównej. Nie pamiętam żeby tak było w Viście - wtedy chyba nie miałem dwóch mikrofonów i głośników dodatkowo. Wieżę włączałem kiedy była potrzebna Edytowane 27 Maja 2010 przez 3ddy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Ja mam inny problem, przykładowo podłączę głośniki do zielonego wejścia a słuchawki np do brązowego - w Windows XP działały mi w takim wypadku równocześnie słuchawki i głośniki. W Windows 7 x64 nie działa, opcja, w której wybierałem podłączony sprzęt zniknęła ;/. Wie ktoś jak temu zaradzić? @3ddy Spróbuj w ten sposób (imageshack nie działa). Przechwytywanie.JPG 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ddy Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Dzięki bardzo - nawet tam nie zajrzałem... Rozwiązanie wygląda następująco: Co do hostingu to polecam Ci: www.imagebanana.com albo www.foto.forumsamochodowe.com Pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...