ZIBI_PL Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Witam. Posiadam 1. Telewizor plazmowy Panasonic TX-P42U10E 2. Kino domowe 5.1 Panasonic SA-HT870 3. Xbox 360 Jasper (HDMI) 4. Cyfrowy polsat (dekoder z HDMI) Pytanie jak to wszystko i czym podłączyć do siebie aby kino domowe dawało dźwięk z dekodera i xboxa. Tymczasowo mam podłączone w ten sposób: Dekoder -> HDMI -> TV Kino -> EURO -> Dekoder Xbox -> HDMI -> TV Dźwięk z dekodera leci przez kino w trybie 2.0 Dźwięk z odtwarzacza dvd w kinie działa w trybie 2.0 (jeszcze nie skumałem dlaczego ale podczas testów w menu filmu działał 5.1 a w filmie już 2.0) Dźwięk z xboxa działa z głośników TV Podpowie ktoś jak to podłączyć aby każdy dźwięk który leci z TV szedł poprzez kino a gdy je wyłączę standardowo przez TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zeby szlo przez kino musisz podlaczyc dekoder i xboxa do kina czyli HDMI/optyk. Aby to zrobic musisz miec odpowiednie WEJSCIA w kinie domowym. O puszczaniu dzwieku przez TV zapomnij, musialbys miec audio passthrough przy wylaczonym kinie, a tego nie maja nawet nowe amplitunery. Ewentualnie zostaje podlaczyc dekoder zarowno do kina jak i do TV (np. optyk + 2xcinch). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 poradziłem sobie łopatologicznie. Otóż moje kino jak się okazało obsługuje 5.1 tylko i wyłącznie ze swojego odtwarzacza dvd. Sygnał na zewnątrz nadawany jest w 2.0 bądź sztucznym 5.1 (wszystkie głośniki grają w stereo) Poradziłem sobie w ten sposób iż podłączyłem kino kablem 2x chinch -> minijack pod wyjście słuchawkowe w tv. Efekt = kino działa w trybie 2.0 lub sztucznym 5.1 z każdego źródła jakie przechodzi przez TV Nic lepszego nie wymyśliłem ale działa jak tako, lepiej na pewno niż głośniki w tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...