Witto Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 W większości sklepów już nie mają, tylko w cennikach pozostawały ;) Jak narazie wszystkie TwinTechy o jakich słyszałem się odblokowały. Ryzyko zawsze jest, czasami trzeba nieco zwiększyć napięcie po odblokowaniu żeby karta działała poprawnie. Wczoraj dostałem swojego TwinTecha i już z sukcesem zmodowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Tia jak ja kiedyś zamawiałem 8800gt . Karta 3 tygodnie nie mogła dotrzeć tak były ;) Jesli polegasz na sprzedawcach z vobisu to gratuluje... Wszelkie pytania jak modować są bez sensu jak i tak karty nie masz. Kupisz to pogadamy... Zmiana ogranicza się do zmiany biosu więc nie wiem jaki masz problem. W większości sklepów już nie mają, tylko w cennikach pozostawały ;) Jak narazie wszystkie TwinTechy o jakich słyszałem się odblokowały. Ryzyko zawsze jest, czasami trzeba nieco zwiększyć napięcie po odblokowaniu żeby karta działała poprawnie. Wczoraj dostałem swojego TwinTecha i już z sukcesem zmodowany. no to witaj z klubie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) dobra przekonałeś mnie kupuje. Tylko skąd wziąć bios od gtx470 i czy musi to być bios twintecha? czy mój procek e8200 3,8ghz będzie w jakiś sposób ograniczał tą kartę? no i kupiłem http://allegro.pl/promocja-twintech-gtx-465-1gb-ddr5-fermi-dx11-i1264922189.html Edytowane 13 Października 2010 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Guide on How to Unlock the GeForce GTX 465 - Expreview.com masz poradnik i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) temperatura albo hałas jakoś drastycznie wzrośnie? mam tylko wgrać nowy bios nic więcej? co robić jeśli karta nie odpali? Edytowane 13 Października 2010 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 temperatura albo hałas jakoś drastycznie wzrośnie? mam tylko wgrać nowy bios nic więcej? co robić jeśli karta nie odpali? ogarnij się. Jeszcze nie masz a już się martwisz... Poczytaj poradnik, wszytko tam jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 a tak zapytam o chłodzenie na tym twintechu bo rewelacyjnie nie wygląda jak z głośnością i jakie temp w idle i stress macie po modzie na gtx470 ? ktoś zdejmował chłodzenie, sekcja zasilania ma radiator? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 chłodzenie jak na gtx 470 referencie. w idle cicheo, w 3d tak sobie. chłodzona jest cała karta plytką aluminiowa, na rdzeniu jest takie małe coś z kilkoma hp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 a możesz jeszcze napisać jak temp sie kształtują ? w testach pisze idle 50, a strees nawet 85 stopni, tak jest w praktyce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 a możesz jeszcze napisać jak temp sie kształtują ? w testach pisze idle 50, a strees nawet 85 stopni, tak jest w praktyce? tak Zresztą podobnie było w 8800gt i gtx 260, więc przywykłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Zabrakło mi skali na afterburnerze co mogę w tej sytuacji zrobić? Oczywiście Voltaże i unnoficial overclocking są na 1, czyli włączone. Edytowane 26 Października 2010 przez majk3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Nie ma extreme wersji dla GTX 465. Imho szybkie rozwiazanie to lutownica, jesli masz zamiar cisnac na maxa i nie krecisz na fabrycznym chlodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 (edytowane) Nie ma extreme wersji dla GTX 465. Imho szybkie rozwiazanie to lutownica, jesli masz zamiar cisnac na maxa i nie krecisz na fabrycznym chlodzeniu. Ok, nie problem. Ale czym nastawiać zegarki? Jakieś schematy gdzieś widziałeś? @tomcat chciałem zmodować 465 na 470. Próbowałem BIOSU EXP470 o stąd, ale wywalił Update error Czy próbować edytowac bios od 465 czy szukać gotowego do Twintech 470 ? Karta to totalny referent - Twintech. Nie wiem ile ma kości fizycznie bo nie rozbierałem ale jest identyko jak mój Palit 470, wiec podejrzewam, że ma 10. Ty wrzucałeś BIOS od Twintecha też czy ten ze strony expreview? Edytowane 27 Października 2010 przez majk3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 nV Inspector w zupelnosci Ci wystarczy. Bios juz masz odblokowany, takze dzialaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...