Katohaikara Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Poszukuje monitora o specyfikacjach jak w temacie o przystepnej cenie. Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Dell UltraSharp 2007FP BK [matryca IPS] HP LP2065 [matryca TN] Polecam ten pierwszy. Ogólnie może być problem z dostępnościa, na allegro są jakieś używki w necie może coś wyszukasz. Skoro interesuje Cię tylko ta rozdzielczość to wyboru za dużego nie masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 te monitory sa troche drogie... a moze jakis inny tylko chodzi mi o to zeby bylo 1200 bo na innej rozdzielce mi sie nienajlepiej gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2010 Myślałem, że do programowania, czy cad, że taką archaiczną rozdziałkę potrzebujesz a do gier na prawdę dobrze sprawdza się panorama. Jeśli MUSI być koniecznie monitor 4:3 z tą rozdzielczością to nic taniego nie kupisz, bo najzwyczajniej nie ma tego w sklepach. Jedynie pozostaje allegro i polowanie na używki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 dzieki za pomoc. Aktualnie mam stary monit kineskopowy ktory ma taka wlasnie rozdzielczosc wiec sie przyzwyczailem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Ja też się przesiadłem z 4:3 na 16:10 z podpisu i na prawdę był to doskonały wybór, także polecam się przestawić. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Monitory nawet fajne ale ta rozdzielczosc mnie troche doluje bo w takie gry jak gram musze miec duza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Przy 24" 16:10 też sobie możesz ustawić 1600x1200 piksel w piksel, będziesz miał tak samo jak teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Ale co jest złego z rozdzielczością ? Na 24" panoramie (16:10) masz 1920x1200 czyli większa niż w Twoim. Nie mówię tutaj o 16:9, bo to dobre ale tylko do tv (bo wtedy masz wysokość tylko 1080), na kompie lepiej sprawdza się właśnie 16:10. Gry na panoramie wyglądają o wiele lepiej niż na "kwadracie" 4:3, to już przeszłość. :] toms83 - ale wtedy obraz będzie nienaturalnie rozciągnięty, bo 1600x1200 (4:3) to ratio 1,33 a panorama 16:10 to 1,6. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Chce 4:3 poniewaz gra w ktora gram dosyc sporo od 3 lat nie dziala w niestandardowych rozdzielczosciach wiec potrzebuje 4:3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 toms83 - ale wtedy obraz będzie nienaturalnie rozciągnięty, bo 1600x1200 (4:3) to ratio 1,33 a panorama 16:10 to 1,6. :] Też napisałem piksel w piksel ( tryb 1:1 w sterownikach ) wtedy jest 1600x1200 i są czarne pasy po bokach i nic nie jest rozciągnięte. Niektóre starsze gierki nie obsługiwały panoramicznych rozdzielczości dlatego takie coś to ratunek. Np. w C&C Generals gram w 1600x1200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Chce 4:3 poniewaz gra w ktora gram dosyc sporo od 3 lat nie dziala w niestandardowych rozdzielczosciach wiec potrzebuje 4:3 Tak jak pisze tom83 - kup model 1920x1200, najlepiej z opcją letterbox ... w 1600x1200 będą czarne pasy po bokach a proporcje/ostrość itd. zostaną zachowane. LCD 1600x1200 to tylko starsze, zapewne bardzie smużące LCD z gorszym kontrastem - Ja bym w to nie szedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 chyba sobie jednak odpuszcze monitor. Jesli taki jak chce ma mnie wyniesc 1000zl. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Nie ma to jak konserwatywny tradycjonalista, którego ciężko przekonać do "nowości", które są już standardem od jakiegoś czasu. :] Za niecałe 900zł możesz już kupić 24", ale chyba się nie przekonasz, także eot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 to ze monitor panorama to mi nie przeszkadza tylko chodzi o rozdzielczosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2010 I na prawdę warto dla jednej gry siedzieć na zabytkowym crt? :] Jaka to gra w ogóle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 jest to Call of Duty United Offensive. Stara gierka ale gra w mnia 3 lata i mam zamiar pograc jeszcze troche. Ale zrobie tak jak mowil toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 jest to Call of Duty United Offensive. Stara gierka ale gra w mnia 3 lata i mam zamiar pograc jeszcze troche. Ale zrobie tak jak mowil toms83 http://kbd.sixteenone.com/component/option,com_fireboard/Itemid,66/id,103/catid,30/func,fb_pdf/ Forum Call of Duty - Panoramiczny monitor i rozdzielczość w COD i COD:UO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 Polecam również tą stronkę. W CoD idzie zrobić panoramę bez większych problemów i jest to nawet Hor+, czyli nic nie tracimy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2010 wielkie dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...