Gość s2n7snq2vvm3cc90 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2010 Witajcie, Potrzebuje zewnetrznej obudowy/kieszeni na dyski. Bede uzywal jej podpietej do laptopa i zgrywal dane (pliki male i duze) oraz od czasu do czasu robil backupa systemu. Bedzie stac w domu na biurku wiec nie zalezy mi na mobilnosci. Czego za to wymagam: - Musi pracowac pod eSata - USB - FireWire*** - obsluga laptopowych 2.5" i zwyklych 3.5" - obsluga sata/sata2 i IDE (jesli sa jeszcze takie - mam stary dysk IDE i troche danych na nim) - cos extra (jesli istnieja takie) miejsce na 2 dyski czy to 2.5 czy 3.5" *** - co do tego punktu - jesli jest taka wszechstronna i umozliwia komunikacje w tych 3 wariantach, byloby super. Posiadam w swoim Sony VAIO i.Linka (FireWire od Sony, nie wiem czy 400 czy 800) i bedzie szybszym rozwiazaniem niz USB a do tego nie bedzie zrzerac procesora. Jesli sa juz typy z USB 3.0 to takze taka opcje rozwaze. Cena nie gra wielkiej roli - wazne aby byla cicha i porzadnie wykonana a transfery niezanizone. Serdecznie dziekuje za poswiecony czas i pomoc w wyborze. Pozdrawiam! ER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...