Skocz do zawartości
Gość s2n7snq2vvm3cc90

Poszukuje zewnetrznej obudowy/kieszeni na dysk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość s2n7snq2vvm3cc90

Witajcie,

Potrzebuje zewnetrznej obudowy/kieszeni na dyski. Bede uzywal jej podpietej do laptopa i zgrywal dane (pliki male i duze) oraz od czasu do czasu robil backupa systemu. Bedzie stac w domu na biurku wiec nie zalezy mi na mobilnosci. Czego za to wymagam:

- Musi pracowac pod eSata - USB - FireWire***

- obsluga laptopowych 2.5" i zwyklych 3.5"

- obsluga sata/sata2 i IDE (jesli sa jeszcze takie - mam stary dysk IDE i troche danych na nim)

- cos extra (jesli istnieja takie) miejsce na 2 dyski czy to 2.5 czy 3.5"

*** - co do tego punktu - jesli jest taka wszechstronna i umozliwia komunikacje w tych 3 wariantach, byloby super. Posiadam w swoim Sony VAIO i.Linka (FireWire od Sony, nie wiem czy 400 czy 800) i bedzie szybszym rozwiazaniem niz USB a do tego nie bedzie zrzerac procesora.

Jesli sa juz typy z USB 3.0 to takze taka opcje rozwaze.

Cena nie gra wielkiej roli - wazne aby byla cicha i porzadnie wykonana a transfery niezanizone.

Serdecznie dziekuje za poswiecony czas i pomoc w wyborze.

Pozdrawiam!

ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi