KoZaL Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Wiec tak... posiadam Radeona 9100 firmy Sapphire. Niestety nie posiadam do tej karty oryginalnych sterownikow wiec sciagnalem je z inetu. Sa to najnowsze steroniki o oznaczeniu ( wxp-w2k-radeon-7-88-030430m-008946c-efg.exe). Oczywiscie pracuje na sys. WIN XP. Do tychze driverow doinstalowalem (control-panel-7-88-030430m-008947c.exe) no i w zasadzie karta smiga jak stara. Dodam ze wczesniej pracowalem na GeForce 2 GTS. Moj problem polega na tym iz w niektorych grach jak np Counter Strike czy tez Flight Simulator 2002 "moj" radek osiaga fatalne wyniki. W CS'ie np. jest to max 40fps, czasami to nawet i do 10fps'ow spada. Na nvidii bylo to 100fps non stop. Ustawinia zmienialem, bo na nich w tej grze akurat sie znam, lecz nic to nie pomoglo. Zastanawia mnie i nie tylko mnie co powoduje tak niskie osiagi mojej karty. Ciekawostka moze byc to ze moj kumpel na te same stery i radka 9000 i w cs'ie 100fps non stop. Prosze o jakas pomoc czy tez porady co mam z tym zrobic. ps. sorki za tak dlugi post, ale staralem sie naswietlic sprawe w miare jasno :)) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 Wiec tak... posiadam Radeona 9100 firmy Sapphire. Niestety nie posiadam do tej karty oryginalnych sterownikow wiec sciagnalem je z inetu. Sa to najnowsze steroniki o oznaczeniu ( wxp-w2k-radeon-7-88-030430m-008946c-efg.exe). Oczywiscie pracuje na sys. WIN XP. Do tychze driverow doinstalowalem (control-panel-7-88-030430m-008947c.exe) no i w zasadzie karta smiga jak stara. Dodam ze wczesniej pracowalem na GeForce 2 GTS. Moj problem polega na tym iz w niektorych grach jak np Counter Strike czy tez Flight Simulator 2002 "moj" radek osiaga fatalne wyniki. W CS'ie np. jest to max 40fps, czasami to nawet i do 10fps'ow spada. Na nvidii bylo to 100fps non stop. Ustawinia zmienialem, bo na nich w tej grze akurat sie znam, lecz nic to nie pomoglo. Zastanawia mnie i nie tylko mnie co powoduje tak niskie osiagi mojej karty. Ciekawostka moze byc to ze moj kumpel na te same stery i radka 9000 i w cs'ie 100fps non stop. Prosze o jakas pomoc czy tez porady co mam z tym zrobic. ps. sorki za tak dlugi post, ale staralem sie naswietlic sprawe w miare jasno :)) pozdrawiam jako ze jestes nowy to udzile ci wskazowki reinstalowales system? a tak poza tym to SZUKAJ :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=TDI= Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 nie chce nic mowic, ale moze bys napisal jaka masz reszte (proc, mobo, pamieci ) no i jak pisze Rosio, wiadomo reinstal mile widziany !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 jak zmieniasz grafike to reinstalka systemu konieczna, na czysty system na 1 miejscu instaluejsz sterowniki do plyty - viahyperion (zakladam ze masz plyte na via) i potem reszte sterownikow, powinno smigac. Jak to zroisz to napisz czy ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZaL Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 zapomnialem dodac... mam celka 1ghz, 320mb razu pc 133na plycie acorp 90a1, a cio do reinstala to zabieram sie za niego za chwilke... :) takze pozniej po reinstalce dam znac jak tow wyglada :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 25 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2003 od tego powinienes raczej zaczac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZaL Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 No to sprawa wyglada tak: Po calkowitej reinstalacji systemu wszystkiem bechmarki (2000...2003) chodza nadzwyczaj szybko (6100pkt - cel950, 320sdr pc 133, i moj radek 9100) ale w grach sprawa wyglda inaczej. Co prawda Flight Simulator chodzi lepiej to CS pracuje dokladnie tak samo jak przed reinstalka... tak samo wyglada to w TOCA Racing Drive. Jutro mam miec cd z oryginalnymi driverami, myslicie ze to cos zmieni?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZaL Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 ten wynik tyczy sie benchmarka 2001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 29 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2003 wyłącz antyaliasing, filtrowanie anizotropowe ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...